04 september 2011

Zebracinema opnieuw van start

Zebracinema gaat opnieuw van start, de eerste filmvertoning in Beringen is echter maar pas voor 26 september. Maar dan wel onmiddellijk met THE KING’S SPEECH van Tom Hooper - Verenigd Koninkrijk (2010) - 120 minuten. Tegen die tijd kan je op cultuurgazet nog wel de volledige aankondiging te zien krijgen.

Met de (her-)start voor ogen nog even wat meer info over Zebracinema :

Over Zebracinema

Zebracinema is een arthousefilmcircuit in Limburg ontstaan in 1996. Zebracinema streeft er naar om de recente kwaliteitsfilm te tonen aan het Limburgse filmpubliek, met extra-aandacht voor de Europese en de mondiale film én voor het filmdebuut van jonge regisseurs. Zebracinema besteedt ook aandacht aan educatie d.m.v. lezingen en seminaries.
Zebracinema werd opgestart om een complementaire en aanvullende filmprogrammatie te presenteren aan de Limburgse filmliefhebber die in de regio op haar honger moest blijven zitten wat betreft de ‘betere’ of ‘arthouse'-film’. Het filmaanbod in Limburg werd tot dan overheerst door de commerciële bioscopen met een uitsluitend commerciële programmering.
Limburg was de enige provincie zonder arthousebioscoop à la Cartoon’s (Antwerpen), Cinema Lumière (Brugge), Limelight Filmhuis (Kortrijk), Actor’s Studio (Brussel), Ciné Focus (Turnhout) of Studio Skoop en Sphinx (Gent).  Zebracinema startte in 1996 met wekelijks twee vertoningen in de eigen cultuurinstellingen Dommelhof (Neerpelt) en Z33/Begijnhof (Hasselt).
Zebracinema is een initiatief van het provinciebestuur van Limburg - Directie Cultuur - en heeft geleid tot een samenwerkingsverband met 7 partners. Op jaarbasis worden ruim 400 filmvertoningen georganiseerd, goed voor 30.000 bezoekers.  De Zebrafilms zijn te zien op 7 verschillende locaties.
Zebracinema is op enkele jaren tijd uitgegroeid van een éénmalig proefproject tot een reguliere en vaste waarde binnen het Limburgse filmlandschap. Aanvankelijk waren er slechts 2 vertoningen per week in Dommelhof (Neerpelt), op dinsdagavond en Z33/Begijnhof (Hasselt) op woensdagavond. Het aantal bezoekers steeg zeer snel. Vanaf het seizoen 1998-1999 werd een extra-vertoning ingelast in Z33. Vanaf het seizoen 2001-2002 kwam er een nieuwe locatie bij: CC Casino (Beringen) en in 2004 werd een partnership aangegaan met 3 cultuurcentra in Limburg: De Velinx (Tongeren), cc Achterolmen (Maaseik) en cc De Bogaard (Sint-Truiden). Het was de bedoeling om  Zebracinema in alle regio's van Limburg aan te bieden en het zodanig te spreiden dat iedere filmliefhebber zich niet verder dan 20 km moest verplaatsen om een zebrafilm te zien. Deze uitbreiding van het aantal partners van Zebracinema bleef ook niet zonder gevolgen wat betreft de bezoekersaantallen. Deze stegen al heel snel tot boven de 20 000 op jaarbasis.
TICKETPRIJZEN

5 EUR: normaal tarief Zebracinema op alle locaties.
4 EUR: kortingstarief voor studenten en leerkrachten op vertoon van een geldige studenten/leerkrachtenkaart, 55+ en groepen +10 personen.

Zebraspaarkaart: 9 films kijken, 10e film gratis. 

Gratis te verkrijgen en onbeperkt geldig op alle locaties.

 

(bron : http://www.zebracinema.be/over-zebracinema)

12:41 Gepost in Actualiteit | Permalink |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.