14 september 2011

Poëziewedstrijd voor de jeugd 2012 - in een nieuw kleedje !

In 2012 is de Poëziewedstrijd voor de jeugd Beringen reeds aan haar 5de editie toe en er staan enkele nieuwigheden op het programma!

 

§  Voor de eerste keer gaan we werken met een thema:

De reiskoffer! Je mag vertrekken naar een prachtig onbewoond eiland en je mag een reiskoffertje meenemen. Maar in dat reiskoffertje is maar plaats voor 1 ding, persoon of herinnering! Wat/wie zou je meenemen?

Denk er over na, stop het in je koffer en maak er een mooi gedicht bij.

§  De winnaar uit de 3de categorie: (jongeren van het 1ste middelbaar t.e.m. 21 jaar) wordt gedurende 1 jaar Jeugdstadsdichter van Beringen. Hij/zij mag elk seizoen een gedicht schrijven dat we op verschillende plaatsen zullen publiceren (website stad Beringen, cultuurgazet,…)

 

Heb je zin om in je pen te kruipen en ben je van Beringen of loop je hier school? Neem dan deel aan de ‘Poëziewedstrijd voor de jeugd stad Beringen 2012’ en bezorg ons uiterlijk 1 december 2011 je mooiste gedicht met als thema ‘De reiskoffer’.

 

Een deskundige jury onder leiding van auteur Edith Oeyen gaat tussen al de inzendingen op zoek naar de mooiste exemplaren. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 3 februari 2012 in de Kardijk in Beverlo. Zij ontvangen een boekenbon van max. 75 euro geschonken door de Cultuurraad Beringen en een mooi boekenpakket geschonken door Davidsfonds Koersel en de bibliotheek van Beringen.

 

Het volledige wedstrijdreglement kan je bekomen bij:

Cultuurdienst Beringen, 011 45 03 10, cultuur@beringen.be, www.beringen.be (pagina cultuur - cultuurraad)

Bibliotheek Beringen, 011 45 08 10, beringen@bibliotheek.be

 

Een samenwerking tussen de cultuurraad Beringen, Bibliotheek Beringen, Davidsfonds Koersel en auteur Edith Oeyen.

 

Mario Volders

Schepen van Cultuur

De commentaren zijn gesloten.