16 oktober 2011

kunstkring Curtista Koersel viert 20-jarig bestaan

Curtista werd opgericht in 1991, na een gemeentelijk initiatief ter promotie van onbekende en stille amateurkunstenaars binnen het grondgebied van Beringen. Na dit initiatief werd vastgesteld dat binnen de deelgemeente Koersel, een groot aantal kunstenaars aanwezig was die onbekend en niet verenigd waren. Geestesgenoten werden bijeengebracht en onder de stuwende kracht van wijlen Mia Bijnens werd de kunstkring “CURTISTA” , (afgeleid van “Coursel en artiest”), boven de doopvont gehouden.

Het ledenaantal varieerde in de beginperiode maar in het tweede decennium werd een vaste kern van ongeveer 17 leden gevormd. Het doel van deze kunstkring is mensen uit allerlei disciplines, al dan niet met academische achtergrond, samen te brengen om in groep naar buiten te treden en aan een breed publiek te tonen wat hen bezig houdt. Door de jaren heen groeide het niveau en werd gestreefd naar bereikbare, begrijpbare en vaak ook innoverende kunst in de meest uiteenlopende stijlen en disciplines.

Groepsreizen en uitstappen behoren tot de activiteiten net als het samen beleven van de creatie van kunst via workshops. De vrijheid van kunstuiting maakt dat deze groep in goede verstandhouding leeft en werkt, wat het uiterst aangenaam maakt om in elkaars gezelschap te vertoeven. Momenteel bestaat de groep uit een vast bestuur en werkt men toe naar het jaarlijks hoogtepunt, de groepstentoonstelling in het casino van Beringen, van 21 t.e.m. 30 oktober 2011.

foto leden kunstkring 1.jpg

 

19:40 Gepost in Kunst | Permalink |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.