21 september 2011

Zebra Deluxe

Een aantal woensdagen per maand presenteert Zebracinema in Z33 Hasselt ZEBRA DELUXE. Op deze avond wordt extra aandacht besteed aan de omkadering van een bijzondere speelfilm, documentaire, kortfilmprogramma of andere invullingen gelinkt aan de culturele actualiteit.
Na afloop kan u nog wat napraten met een drankje.


SONGS FROM THE SECOND FLOOR
Woensdag 21 september in Z33 Hasselt om 20u15

Het Oostenrijks / Kroatische designcollectief Numen/For Use maakt met ‘NET’ een nieuwe plaatsspecifieke installatie voor de Hoge Ruimtes van Z33. Voor ZEBRA DELUXE selecteerde Numen/For Use de film Songs From the Second Floor van de Zweedse regisseur Roy Andersson.
Andersson registreert in deze film momentopnamen uit de levens van zijn personages (bijna uitsluitend mannen) die om uiteenlopende redenen – waaronder ziekte, tegenslag, recessie en een gebrek aan liefde en genegenheid – met het hoofd boven de afgrond bengelen: de eigenaar van een meubelzaak die zijn winkel in de fik steekt om de verzekeringspremie op te strijken, een man die tijdens een goochelact bijna doormidden wordt gezaagd, een dichter die door een overdosis poëzie in een psychiatrische instelling is beland…
Vol humor, verdriet, ontreddering en mededogen filmt Roy Andersson de menselijke Sisyfus-arbeid. Een film waarin je beeld na beeld ontdekkingen kan blijven doen.
20u15: Inleidende videoboodschap door Numen/For Use
20u20: Songs from the Second Floor Roy Andersson, 2000, Zweden, 98’

FILMFESTIVAL DELICATESSEN
Woensdag 28 september in Z33 Hasselt om 19u

Filmfestival Delicatessen 2011 is een compilatie recente Vlaamse kortfilms, die momenteel furore maken op festivals in binnen- en buitenland: een staalkaart van wat alweer een straffe nieuwe lichting filmtalent in zijn of haar mars heeft. Deze compilatie bestaat uit volgende 6 films: Het bijzondere leven van Rocky De Vlaeminck (Kevin Meul, winnaar van de prijs van het publiek op het IKL 2010), Badpakje 46 (Wannes Destoop, winnaar van Grand Prix National Festival de Court-Métrage de Bruxelles 2011, Nominatie Gouden Palm Filmfestival van Cannes 2011), Land of the heroes (Sahim Omar Kalifa, Jury Award Generation Kplus, Filmfestival Berlin), Marie (Jozefien Scheepers, prijs voor beste studentenkortfilm Internationaal Filmfestival Gent), Misschien later (Moon Blaisse, Wildcard 2010 Vlaamse Audiovisueel Fonds), Paroles (Gilles Coulier, prijs van de jury Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2010).
19u: Gesprek met Jozefien Scheepers, Sahim Omar Kalifa, Gilles Coulier (o.v.) en Michiel Knops.
Moderator Frank Moens (programmator Internationaal Kortfilmfestival Leuven)
20u15: Vertoning beste recente Vlaamse kortfilms (duur: 105’)
PARTNER: Internationaal Kortfilmfestival Leuven

BINNENKORT: UPLOAD CINEMA
Woensdag 5 oktober in Z33 Hasselt om 20u15

Hoe vind je de pareltjes tussen de miljoenen video’s die op het web circuleren? Het antwoord: Upload Cinema.  Tweemaandelijks biedt Upload Cinema een avondvullend programma van inspirerende, vermakelijke en soms verbijsterende internetvideo’s. Het publiek zorgt zelf voor de content door vooraf films in te sturen via de website van Upload Cinema. Vanaf dit najaar kan u zowel in Zebracinema Hasselt als Cinema Zuid Antwerpen genieten van deze spetterende succesformule.
Thema oktober: Wisseling van de mediamacht: Me The Media.
In oktober brengt Upload Cinema personen in beeld die hun eigen media zijn. Of het nu gaat om idealistische initiatieven of ordinair geldbejag, iedereen heeft in de moderne wereld de mogelijkheid om zelf de boodschapper of zelfs de boodschap te zijn.
Iedereen die binnen het thema één of meer passende en vermakelijke webvideo’s kent, kan deze via de website van Upload Cinema insturen.

(bron : zebracinema)

20:00 Gepost in Actualiteit | Permalink |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.