30 september 2011

Stem voor Bib Beringen als beste bib van Vlaanderen

Wordt bib Beringen de beste bibliotheek van Vlaanderen?
De bib van Beringen staat tussen 33 andere genomineerde bibliotheken
met het oog op de titel ‘Beste Bibliotheek van Vlaanderen en
Brussel’.

Stemmen kan online via
http://www.bibliotheekblad.nl/beste_bibliotheek/verkiezing/genomineerde/1000002075/84
tot 23 oktober.

Dank je wel voor je stem!

Stemming voor shortlist Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel geopend
26-09-2011
Een datum om alvast te noteren: op donderdag 29 maart 2012 maakt Bibliotheekblad bekend wie zich de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel mag noemen
Naar analogie van de in Nederland in korte tijd populair geworden Beste Bibliotheek-verkiezing, is dit vakblad inmiddels begonnen met de opzet van een soortgelijke wedstrijd bij de zuiderburen. Achterliggende gedachte: ook Vlaanderen beschikt over mooie en kwalitatief hoogwaardige bibliotheken die het verdienen beter onder de aandacht gebracht te worden van pers en publiek. Zeker in een tijd van ontlezing, overheidsbezuinigingen en krimpende budgetten is het zaak een lans te breken voor een instelling als de bibliotheek, waarvan het maatschappelijk nut boven elke twijfel is verheven, maar die zichzelf van oudsher nogal bescheiden pleegt op te stellen.

De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel is gestart met een oproep in onze Vlaanderen-special (inloggen nodig) die eerder dit jaar verscheen. Die oproep hield in dat lezers de kans werd geboden om beargumenteerd een bibliotheek naar keuze voor te dragen. Van die kans werd 34 keer gebruikgemaakt. De ene keer met een motivatie van een paar regels, de andere keer met een pleidooi dat tien pagina's beslaat.

Wij vragen u als lezer om uit die 34 kandidaten 1 bibliotheek te kiezen die volgens u in de eindronde thuishoort. Anders gezegd: stem op de kandidaat van uw keuze en zorg ervoor dat deze op de shortlist terechtkomt. De shortlist zal bestaan uit 12 bibliotheken, dat wil zeggen twee bibliotheken per provincie (Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant) en het Brussels Gewest.

Alle twaalf bibliotheken worden vervolgens op wisselende tijdstippen en onafhankelijk van elkaar bezocht door een team van Mystery Guests. De rapporten die zij samenstellen, dienen als vertrekpunt voor de jury die de winnaar bepaalt. In de jury streven we naar een mix van prominente Vlaamse deskundigen. Het doet ons deugd dat de VVBAD het initiatief van harte ondersteunt en bereid is zitting te nemen in deze jury. Wie de andere juryleden zijn, hopen we u binnenkort te kunnen melden.

Vanaf nu kunt u op deze site regelmatig nieuws tegemoet zien over de verdere gang van zaken rond de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel.
Maak nu alvast gebruik van de mogelijkheid om uw favoriete bibliotheek naar de volgende ronde te stemmen!
Sluitingsdatum van deze stemronde: 23 oktober.
STEM MEE OP BIB BERINGEN !!!
(bron : http://www.bibliotheekblad.nl/beste_bibliotheek/verkiezing/genomineerde/1000002075/84 )

De commentaren zijn gesloten.