30 september 2011

Wordt de bib van Beringen de beste bib van Vlaanderen?

De Beringse bibliotheek is genomineerd voor de titel 'Beste bib van Vlaanderen'!
Het Nederlandse Bibliotheekblad organiseert deze verkiezing voor het eerst voor Vlaanderen en het Brusselse Gewest. Uit alle Vlaamse kandidaten werd in september een longlist samengesteld, waarbij de bib van Beringen één van de 34 genomineerden is.

Wij zijn hier als bibliotheek natuurlijk zeer blij mee.

Enkele redenen waarom bib Beringen op de longlist van 34 genomineerden staat zijn:

  • De bib van Beringen streeft ernaar om de collecties romans, informatieve boeken, strips, tijdschriften, cd’s en dvd’s steeds kwaliteitsvol en evenwichtig uit te bouwen en stemt hierbij vraag en aanbod op elkaar af. Hierdoor bereikt de bib 26% van de Beringse bevolking. Door de provinciale lidkaart en de laagdrempelige ontvangst is zelfs 16% van de leners, niet woonachtig in Beringen.
  • De bib is niet alleen een uitleencentrum maar fungeert daarnaast ook als ontmoetingsplaats voor jong en oud: de druk bezochte leeshoek is hier het mooiste bewijs van.
  • Bibliotheek Beringen is mee in heel het web- en e-verhaal: een drukbezochte en dynamische website, de catalogus binnen het Limburgse Bibliotheeknetwerk, een blog voor korte berichten, prominent aanwezig op de belangrijkste sociale netwerken als Facebook, Twitter en Delicious en gerichte mailings via Bibnieuws.
  • De bib organiseert jaarlijks verschillende evenementen zoals de Bibliotheekweek, de Gedichtendag, de Jeugdboekenweek, de Muziekweek, de leesactie Lees 1 7 en voorlezen voor kleuters, telkens met een lokale en creatieve invulling.
  • Naast samenwerken met tal van diensten, organisaties en verenigingen schenkt de bib extra aandacht aan de seniorenverenigingen, secundaire scholen en basisscholen .

 

Tussen 26 september en 23 oktober kan jij Bibliotheek Beringen in de shortlist stemmen via de website www.bibliotheekblad.nl – Beste Bibliotheek – Beste Bibliotheek van Vlaanderen, zodat er per provincie nog 2 bibliotheken kunnen meedingen naar de titel ‘Beste bib van Vlaanderen’. Mobiliseer zeker je vrienden en kennissen en stem!
De winnaar wordt eind 2011 bekendgemaakt op een feestelijke bijeenkomst.

 

Bibliotheek Beringen

011 45 08 10

beringen@bibliotheek.be

www.beringen.be/bibliotheek

 

Lut Geypens, bibliothecaris
Mario Volders, schepen van cultuur

12:42 Gepost in Bibliotheek | Permalink |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.