07 oktober 2011

Subsidiereglementen erfgoedprojecten en restauratieprojecten in de Mijnstreek

De Projectvereniging Mijnstreek, waarvan Beringen deel uitmaakt, wil cultureel erfgoedprojecten in de Mijnstreek inhoudelijk en/of financieel ondersteunen.

 

Voor inhoudelijke ondersteuning bij de uitwerking van een cultureel erfgoedproject kunnen lokale verenigingen/organisaties terecht bij het team van de Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, Evence Coppéelaan 87, 3600 Genk, 089 811 411, info@mijnerfgoed.be, www.mijnerfgoed.be.

 

Voor financiële ondersteuning kan je vereniging/organisatie een beroep doen op één van volgende reglementen van de projectvereniging Mijnstreek:

  • Subsidiereglement erfgoedprojecten in de Mijnstreek: dit reglement is van toepassing op zowel grote als kleine erfgoedinitiatieven in de Mijnstreek. Viert je vereniging bijvoorbeeld een jubileum en organiseer je in dit verband een tentoonstelling of geef je een overzichtsbrochure uit? Ook dan kan je een beroep doen op dit subsidiereglement. De maximale toelage werd onlangs op 1 oktober opgetrokken van €1000 per aanvrager per jaar naar €2000 per aanvrager per jaar.
  • Subsidiereglement restauratieprojecten in de Mijnstreek: dit is een nieuw reglement. Heb je een voorwerp, beeld, document, vlag,.. om te restaureren? Dan kan je een restauratiesubsidie van maximaal €2000 per jaar aanvragen. Onroerend en rollend erfgoed kan niet via dit reglement gesubsidieerd worden.

 

Ook niet-erfgoedverenigingen kunnen een beroep doen op deze subsidies!

 

Voor bijkomende informatie, de voorwaarden en de volledige reglementen kan je terecht bij de Erfgoedcel Mijn-Erfgoed.

 

Mario Volders, schepen van cultuur

De commentaren zijn gesloten.