16 oktober 2011

1000 Haaien treffen elkaar in Beringen

Aquarium-, terrarium- en vijverliefhebbers hebben mekaar nodig. En dat is al langer geweten bij Aquariumclub Zilverhaai vzw uit Beringen. Het bestuur heeft in haar 35-jarig bestaan steeds een toonaangevend beleid gevoerd. Met gedurfde en hoogstaande activiteiten verwierven ze nationale en internationale bekendheid.

Maar tijden veranderen.

zilverhaaiday_foto01_468px.jpgDigitale tijdperk

Het internet dreigde voor vele liefhebbers de informatiebron te worden wat het verenigingsleven niet ten goede kwam. Doch in plaats van het internet te aanzien als een concurrent nam aquariumclub Zilverhaai Beringen er dankbaar gebruik van.

Twee jaar geleden startte men met de mogelijkheid om internetlid te worden van deze actieve club. Deze beslissing was werkelijk een schot in de roos. Thans wisselen immers honderden liefhebbers via internet, meer bepaald via www.zilverhaai.be dagelijks met mekaar informatie uit.

Doch, hoe schoon het ook is om als club een massa internetleden te hebben, waarvan alleen de naam en het adres gekend is, vond de moederclub het toch nodig een activiteit te plannen om deze leden, te laten kennis maken met mekaar en hun vereniging.

Onder het gezegde, onbekend is onbemind, en het feit dat een naam die een gezicht heeft, gezelliger is om kennis en ervaringen uit te wisselen, was de keuze om een grootse info- en trefdag te organiseren snel gemaakt.

Zilverhaai’Day

Het lag voor de hand dat die trefdag een link mocht hebben met het internet, vandaar de naam Zilverhaai'Day. Een speciale naam voor een speciale dag, een 5-sterren-dag voor alle liefhebbers van heel Beringen, van heel Limburg, van heel België en heel Nederland.Kortom voor alle aquarium-, terrarium- en vijverliefhebbers is Zilverhaai'Day op zondag 23 oktober 2011 van 10 tot 18 uur in de stedelijke feestzalen COR te Koersel Beringen de “Place-to-be”. De inkom is trouwens voor iedereen gratis.

Een indrukwekkend programma staat borg voor een onvergetelijke, maar vooral leerrijke dag. Bovendien staan een aantal goed herkenbare ombudsmannen de hele dag ter beschikking en staan u graag te woord of verwijzen je zo nodig door naar de best geschikte persoon.

Show, spektakel en hobbywijsheid

Reeds bij het binnenkomen van de inkomhal kom je meteen in stemming wanneer je oog in oog komt te staan met een atomium voor vissen. Het is een unieke constructie die de naam Aquatomium meekreeg. De vijverliefhebbers kunnen eveneens in de inkomhal een prachtige vijver bewonderen die er opgebouwd is door een van de sponsors.

In de grote zaal kun je niet alleen genieten van diverse workshops maar ook de prachtige Nano-aquariums bewonderen die deelnemen aan "Flanders Nano Championnat“.

Als je nog nooit gehoord hebt van visjes die dode huidcellen van mensen verwijderen moet je beslist naar de knabbelvisjes komen kijken, meer nog, je mag ze gerust je handen laten afknabbelen.

Voor al diegenen die niet alleen komen, om te kijken, maar ook om te luisteren, en vooral iets willen bijleren, hebben de organisatoren workshops gepland, en wordt er voor hen, elk uur een nieuwe informatieve lezing/voordracht gegeven in de polyvalente zaal. Befaamde gastsprekers brengen presentaties over zoet- en zeewater maar ook terrarium komt ruim aan bod.

Solden – Koopjes

Dank zij diverse sponsors worden bezoekers verwend. Op de website  is een mogelijkheid gecreëerd om je als bezoeker aan te melden, en als je nu snel bent levert dat een waardevolle verrassing op.

Wil je weten hoe hard uw leidingwater is? Wil je een analyse van uw aquariumwater? (pH, KH enz..) Het kan, gratis op de Zilverhaai'Day.

Als gevolg van het informatiebeleid dat de Zilverhaai altijd gevoerd heeft was de aankoop van boeken een noodzakelijk gegeven. Maar de aankoop van boeken is bij de Zilverhaai gestopt en vervangen door het aanschaffen van digitaal materiaal. Hierdoor heeft ze nu de gelegenheid om op deze infodag, met het organiseren van een unieke boekenbeurs, een hele bibliotheek van de hand te doen (1€/kg).

Wat er nog meer is voor de hobby moet je zelf gaan ontdekken.

Kennis verzamelen voor de toekomst

Als je nog niet zo veel van aquariumhouden afweet ben je zeker welkom aan de stand “Een Aquariumwereld beginnen”. Hier bekom je zeker nuttige startkennis die je verder kan uitbreiden door eventueel lid te worden van één of andere aquariumclub, er zijn er meerdere in Limburg. En waarom niet bij de Zilverhaai?

Een club die zo actief is, heeft natuurlijk ook een indrukwekkende website. Het is de informatiesnelweg voor alle specialisaties binnen de hobby. Waardevolle, op ervaring gestoelde, en gecontroleerde gegevens.

Maar ook met enkele muisklikken vindt je er natuurlijk alle informatie over deze Zilverhaai'Day die nog met een regelmaat aangevuld wordt.

Z'Day - Praktisch

Wanneer:     Zondag 23 okt 2011 - doorlopend van 10 tot 18 uur. Inkom gratis.

Waar:     Stedelijke feestzalen COR, Pastorijstraat 42, B-3582 Koersel Beringen.

Meer info:     www.zilverhaai.be (op speciale Zilverhaai'Day pagina's).

(ingezonden)

De commentaren zijn gesloten.