20 oktober 2011

Natuurwandelzoektocht 5de en 6de leerjaar

In het kader van de milieu-14-daagse konden de Beringse basisscholen ook dit jaar weer deelnemen aan de jaarlijkse natuurwandelzoektocht. Dit jaar werd een wandeling rond de Paalse Plas uitgestippeld waarbij de leerlingen kennis konden maken met water vanuit de invalshoek ‘milieu’.

 

Op maandag 17 oktober kwamen maar liefst 18 klassen van 5 verschillende scholen wandelen rond de Paalse Plas. Iedere groep kreeg een vragenbundel mee die onderweg opgelost kon worden. Omdat het thema dit jaar ‘water’ was, kregen de leerlingen nog een extra opdracht. Iedere groep kreeg een zakje met 10 flesjes water en 10 enveloppen met opdrachten mee. Als ze onderweg een andere groep tegenkwamen, werd er een enveloppe uitgewisseld en werden de opdrachten uitgevoerd. Met deze opdrachten konden de klassen een flesje water verdienen of kwijt raken. Aan het einde van de wandeling werd geteld hoeveel flesjes iedere groep nog over had. Ieder flesje leverde een punt op. Aangezien water zeer waardevol is, was het belangrijk om met zo veel mogelijk flesjes terug te komen.

 

Op dinsdag 18 oktober kwamen nog eens 5 klassen van 3 scholen opdagen om te wandelen, ondanks het slechte weer. 3 klassen lieten omwille van het weer de wandeling aan zich voorbij gaan.

 

Na afloop konden de deelnemers genieten van een heerlijke bio-appel.


(bron : stad Beringen)

De commentaren zijn gesloten.