21 oktober 2011

Bij de buren : Draculatocht Diest

13de editie Draculatocht

 

Zoals elk jaar is het vertrek aan de inkom van de "Halve Maan" vanaf 18u45 tot 22u15, met aankomst in de voetbalkantine waar u kan genieten van een frisse pint of een warme kom soep met brood.
Kom dus zeker mee griezelen op 22 oktbober 2011 op onze draculatocht.

 

Inkomprijzen:

  -14 jarigen Volwassenen
Voorverkoop: € 2,5 € 3,5
Kassa: € 4 € 5,5


Gratis dracula-drankje voor iedereen
Kaarten verkrijgbaar via: De bestuursleden van het Comité, Zwembad "de warande" 013/326925 en op het onthaal van het stadhuis van Diest.

We verwachten u...

Geschiedenis van de tocht

 

Eén van de activiteiten om onze doelstellingen tegenover ons adoptiedorp Apold financieel te ondersteunen is de " Draculatocht ". In onze regio kent het " Halloween " gebeuren en de bijbehorende heksenwandelingen een opmerkelijke opgang en succes.
Voor de organisatie van een dergelijke wandeling was Dracula natuurlijk een dankbaar gegeven. Het was toch in Transylvanië, de Roemeense provincie waar ons adoptiedorp zich situeert, dat Graaf Vlad Tapes, alias Dracula, de geschiedenis inging als een schrikwekkende, mensonterende tiran. De link naar een heksenwandeling was gauw gelegd met de " Draculatocht" als resultaat.
Met de onschatbare steun van het stadsbestuur van Diest, van de directie van het Provinciaal Domein maar zeker ook van de talloze acteurs, figuranten en technische medewerkers, werd in oktober 1999 met een eerste wandeling gestart.
In het prachtige kader van het domein en verder over de oude stadswallen, werden op verschillende locaties de toeschouwers verrast met afschrikwekkende personages en angstaanjagende taferelen.

 

Wat in eerste instantie leek op een evenement om onze penningmeester te plezieren, groeide al snel uit tot een vaste activiteit in het draaiboek van de werking van het Comité.

Om in de mate van het mogelijke tegemoet te komen een de verzuchtingen en bemerkingen van onze toeschouwers, wordt hen bij elke editie van de tocht gevraagd een evaluatiestrookje in te vullen.het geeft ons de mogelijkheid om creatief te blijven en toch de tocht boeiend te houden.
Qua groeimarge varen we eveneens de juiste koers.Waar we in 1999 bescheiden starten met een driehonderdtal toeschouwers, hebben we anno 2003 de kaap van duizend vijfhonderd kijklustige overschreden.

 

Elk jaar bij de voorbereidende vergaderingen en repetities met onze acteurs, onze figuranten en onze technische medewerkers, ( een honderdtal personen in het totaal ) wordt steeds weer naar variaties gezocht hoe we onze toeschouwers kunnen blijven boeien. Wandelpaden worden verlegd, groepen wisselen van locatie, het parcours wordt uitgebreid, enzovoorts. In dit opzicht was vorig jaar de overstap naar het Warandepark en zijn zo mooie open lucht theater, uitermate baanbrekend Duizend vijfhonderd personen dienden veilig de Ringlaan van de stad over te steken wat uiteraard niet kon zonder politie toezicht. We laten dan zeker niet na om onze dank uit te spreken naar het korps toe om hun bijstand.

(bron : http://www.roemeniecomitediest.be/test/activiteit.php?index=2)

11:22 Gepost in Actualiteit | Permalink |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.