30 oktober 2011

Hendrik Jespersavond in de bib van Beringen

In de bib van Beringen stelde Jan Gerits op donderdag 27 oktober 2011 zijn boek over Hendrik Jespers (1915 – 1996) voor.

Hendrik Jespers woonde vele jaren in Beringen in zijn “Mezennestje”. Hij was onderwijzer en later inspecteur in het lager onderwijs. Omdat hij jeugdliteratuur heel belangrijk vond, schreef hij zelf verhalen voor kinderen. Hij werkte mee aan de tijdschriften Zonnekind, Zonnestraal en Zonneland van de uitgeverij Averbode en organiseerde samen met Clara Haesaert de eerste Jeugdboekenweek. Verder publiceerde hij vele schoolboekjes en werken over heemkundige onderwerpen.
Tijdens deze Hendrik Jespersavond genoten de aanwezigen van een lovende voordracht door Jan Gerits over Hendrik Jespers zijn mooie levensloop. Daarna haalde Clara Haesaert herinneringen op aan haar samenwerking met Hendrik Jespers. Zij hadden een gemeenschappelijk doel, nl. de jeugdliteratuur verspreiden in Vlaanderen. Als afsluiter schonk Clara Haesaert de bib van Beringen een mooi fotoportret van Hendrik Jespers uit haar collectie ‘jeugdauteurs in Vlaanderen’.

IMG_0812.JPG

Jan Gerits

IMG_0819.JPG

Clara Haesaert

IMG_0853.JPG

Foto van Jan Gerits, auteur van het boek ‘Hendrik Jespers’, Chris Cierpial, voorzitter van de KIOSK Heemkunde Beringen-Paal, Lut Geypens, bibliothecaris en Clara Haesaert. Clara Haesaert heeft intensief samengewerkt met Hendrik Jespers om de Jeugdboekenweek in Vlaanderen te organiseren.
Hieronder nog een foto van het portret dat Clara Haesaert schonk aan de bib.

IMG_0836.JPG

 

(ingezonden door bib Beringen)

12:22 Gepost in Bibliotheek | Permalink |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.