08 november 2011

Kunstwedstrijd Buurtsofa Paal

Het project ‘buurtsofa’s’ is een sociaal kunstproject van de vzw Driehoek uit Houthalen-Helchteren, waarbij een betonnen sofa door een groep mensen creatief gemozaïekt wordt naar een ontwerp naar keuze. De buurtsofa (kunstbank) wordt vervolgens op een openbare locatie in de stad geplaatst om zo kleine ontmoetingen tussen mensen te stimuleren.

De stad Beringen besliste in september om samen met de andere voormalige mijngemeenten in te stappen in het project en een buurtsofa te plaatsen op het nieuw aangelegde dorpsplein in Paal-centrum.

Kunstwedstrijd

Voor het ontwerp dat op deze buurtsofa zal gemozaïekt worden, doen we een beroep op het creatief talent van onze lokale kunstenaars via een kunstwedstrijd.

Kunstenaars die wensen mee te dingen naar de prijs moeten gedomicilieerd zijn in Beringen en maken een (voor)ontwerp om op de betonnen buurtsofa, bestaande uit één tweezit en twee enkelzitten, te mozaïeken.

Het thema is opgelegd en refereert ofwel naar ’t Pietermenneke, laureaat van de verkiezing Grootste Palenaar, ofwel naar het hechte gemeenschapsleven in de stad.

Het (voor)ontwerp met toelichting moet uiterlijk voor maandag 12 december 2011 ingediend worden bij de cultuurdienst Beringen.

De laureaat ontvangt een geldprijs van 500 euro. Het ontwerp wordt gemozaïekt op de buurtsofa.

Voor meer informatie en het wedstrijdreglement kan men contact opnemen met de cultuurdienst Beringen, Casino, Kioskplein 25, 3582 Beringen, cultuur@beringen.be, www.beringen.be.

Een initiatief i.s.m. de projectvereniging Mijnstreek, de cultuurraad Beringen en Paalonline.be

Mario Volders, Schepen van cultuur

12:03 Gepost in Actualiteit, Kunst | Permalink |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.