27 november 2011

Poppenkast 'De Neus' in VBS 't Klavertje

In deze tijd van het jaar is gezelligheid troef. 's Avonds ronken de kacheltjes. 's Nachts zwaait meester Prikkebeen de scepter. Ht weerbericht gewaagt van de eerste gladde wegen. Waarom denkt er dan niemand aan die glibberige daken?
In deze kille weersomstandigheden moet de allergrootste kindervriend zijn avondlijke job doen... In ruil voor zoetgekweelde liedjes, netgjes geschreven briefjes en loze beloftes van braaf zijn, wordt er onverstoord schoentjes gevuld, snoepjes geworpen of zelfs een huisbezoek gebracht. Vol verwachting klopt ons hartje...
Steeds op zoek naar naar een originele invalshoek voor elke leuke gebeurtenis in een kinderleven dacht men bij 't Klavertje aan een goede, traditionele poppenkastvoorstelling, gebracht door 'De Neus'. Voor Alfons Neuskens is deze vorm van vertier en plezier immers een recht voor ieder kind. Als je door creativiteit, plezier en fantasie een voorstelling kan ontwikkelen waar jong en oud van geniet, dan ben je sterk bezig. En of onze kleutertjes genoten hebben.
Een schitterende, zelfgemaakte poppenkast was het uitgelezen decor voor 'Ik ben Sinterklaas'. Waarom kan het nooit eens goed gaan voor de Sint? Nu is er weer een slechterik die Sint en Piet bij de neus neemt. Hola, niets of niemand mag de Sint plagen. Dankzij hun toverkracht, hun luisterende oortjes, hun alertheid en hun onmisbare hulp komt alles weer in orde. Kleine Lara speelt zelfs heel eventjes echt mee. Een dikke dank u wel van onze kleutertjes. Het aftellen naar de grote dag is begonnen, maar onze kleutertjes zijn stilaan klaar om de Sint in hun klasje te ontvangen.

poppenkast-de-neus-in-vbs-t-klavertje-id2289729-515x342.jpg

(bron: http://www.hbvl.be/limburg/beringen/extern-poppenkast-de-neus-in-vbs-t-klavertje.aspx)

20:52 Gepost in Actualiteit | Permalink |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.