27 november 2011

Yohara behaalt brons op de wereldkampioenschappen buikdans

yohara-behaalt-brons-op-de-wereldkampioenschappen-buikdans-id2284104-515x342.jpgAl sinds 1996 is buikdansen de passie van Johanna Rediers. Ze volgde lessen en workshops in binnen- en buitenland om zoveel mogelijk bij te leren over deze (toen nog) onbekende dansdiscipline. Tien jaar later, in 1996, volgde ze een éénjarige professionele buikdansopleiding tot 'Master & Teacher in the Oriental Dance', waarbij ze een certificaat van de Unesco ontving. Nog wat later besloot ze om van haar passie haar beroep te maken en startte ze haar eigen buikdansschool 'Bellydance by Johanna'.

Het was duidelijk dat ze echt wel haar passie gevonden had want de leerlingen bleven toestromen. Uit deze groep vielen enkele zeer gepassioneerde en getalenteerde meisjes op waardoor Johanna besloot om een eigen showgroep op te richten. Dit gebeurde in 2010: Showteam Yohara was geboren. De naam 'Yohara' is Arabisch voor 'juweel' en de Yohara-danseressen zijn Dorien Biesmans, Jolina en Sarina Vanesch, Leen Cuypers en Nele Jansen en Johanna.

In maart 2011 deden ze voor het eerst mee aan de IDO Beneluxkampioenschappen buikdansen en wonnen ze brons. In april 2011 nam Yohara deel aan de Belgische Kampioenschappen in Oostkamp en wonnen ze goud! Ze kregen niet alleen deze mooie titel en trofee, maar ook een uitnodiging om hun kunnen te bewijzen op de Wereldkampioenschappen buikdans die op 19 november doorging in Duisburg, Duitsland.

Hun harde werk van de voorbije maanden werd beloond met een podiumplaats: van de 15 deelnemende groepen in de discipline ‘klassiek buikdans’ behaalde Yohara een mooie derde plaats. De choreografie werd door Johanna gemaakt en bestond uit een klassiek eerste deel, gevolgd door een opzwepend tweede deel; waarbij extra aandacht gegeven werd aan formaties, synchroniteit en technische beheersing.

Op één jaar tijd hebben ze deelgenomen aan 3 wedstrijden, met telkens mooie resultaten. Een 3e plaats op de IDO Beneluxkampioenschappen, een 1e plaats op de Belgische kampioenschappen en een 3e plaats op de Wereldkampioenschappen (discipline klassiek – groep).

Yohara gaat zich nu voorbereiden op de kampioenschappen in 2012 en daarnaast de reeds geplande optredens verzorgen op de Hobbybeurs van Lummen (26 en 27 november), themafeesten en bedrijfsevenementen. Heb jij zin om deze dames ook aan het werk te zien? Je kan ze boeken voor solo-, duo- en groepsoptredens, workshops, of een combinatie van de twee. Info en boekingen via Johanna : buikdans@gmail.com , www.buikdanseresjohanna.be of 0479/37 93 83.

Johanna is ook lid van de professionele buikdansgroep RAKS PRO, en deed ook met deze formatie (grote groep) mee in Duisburg, onderdeel formaties – folklore en behaalde hiermee maar liefst een eerste plaats ! De choreografie was van de hand van Anadil (Sarah Desmedt) en was een pareltje van een stokdans.

(bron:http://www.hbvl.be/limburg/beringen/extern-yohara-behaalt-brons-op-de-wereldkampioenschappen-buikdans.aspx)

21:43 Gepost in Actualiteit, Dans | Permalink |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.