29 november 2011

Uitreiking Cultuurprijs en Cultuurtandem 2011

Ieder jaar reikt de cultuurraad van Beringen op het einde van het jaar de Cultuurprijs uit aan een inwoner of vereniging die zich de voorbije jaren bijzonder verdienstelijk gemaakt heeft op cultureel vlak in de stad. In september werden de Beringenaren daarom opgeroepen om hun favoriete kandidaat voor te dragen. Uit alle inzendingen moest de Koepel voor Berings Cultuurbeleid (bestuur cultuurraad Beringen) 5 finalisten selecteren waarbij volgende genomineerden als finalisten uit de bus kwamen.

Finalisten Cultuurprijs 2011

  •  Hans Put
  •  Louis Vanlommel
  •  André Luyten
  •  Radio Benelux vzw
  •  Vlaamse Diabetes Vereniging vzw afdeling West Limburg

Wie uiteindelijk de Cultuurprijs 2011 in ontvangst zal mogen nemen, wordt momenteel via stemming bepaald door de 163 aangesloten leden van de cultuurraad.

De uitreiking vindt plaats op dinsdag 13 december vanaf 21 uur in Feestzaal Cor, Pastorijstraat 42, 3582 Koersel. De laureaat gaat naar huis met een artistiek aandenken van de hand van kunstenaar Jos Bollen, een certificaat en een geldprijs van €500.

Dezelfde avond wordt eveneens bekendgemaakt welke Beringse vereniging(en) voor de eerste maal de Cultuurtandem voor het mooiste samenwerkingsproject van dit jaar op zijn palmares mag zetten. Dit nieuwe initiatief van de cultuurraad moet verenigingen een extra stimulans geven om samen te werken. Elke Beringse vereniging van het winnende project ontvangt een geldprijs van €250 met een beperking van €1000 per project.

Om de avond op te luisteren kan u genieten van optredens van Musicerende Jeugd Beringen en van improtheater Noevoo T.

Toegang is gratis.

Info: cultuurdienst Beringen, Casino Beringen, Kioskplein 25, 3582 Beringen, T 011 45 03 10, e-mail: stedelijke.cultuurraad@beringen.be

Mario Volders, Schepen van Cultuur

Cultuurprijs 2011, Cultuurtandem,2011,Cultuurraad,Beringen,Cultuurgazet

10:16 Gepost in Cultuurraad | Permalink |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.