10 december 2011

Voorleesproject

Vrijwilligers volgden opleiding voor voorleesproject

in Beringse wijkenclip_image002.jpg

 

Een groep van 12 vrijwilligers heeft een opleiding gevolgd voor het project “Digi-taal in een kastje” van het buurtopbouwwerk in Beringen. Zij werden door een coach van vzw Muzemix voorbereid om met een vertelkastje prentenboeken voor te lezen in de buurthuizen in Beringen-Mijn, Steenveld en de Posthoornwijk. Daarnaast zullen sommige vrijwilligers ook bij allochtone gezinnen thuis prentenboeken gaan voorlezen en ‘Fundels’ introduceren, een computertoepassingen die gekoppeld zijn aan bepaalde prentenboeken.

 

De vrijwilligersgroep is zeer divers samengesteld. Er zijn vrijwilligers van Vlaamse, Turkse en Pakistaanse origine. Sommigen wonen in de betrokken wijken. Er zijn er die een opleiding voor kleuteronderwijs volgen, of al vele jaren in het onderwijs staan. Anderen zijn werkloos of gewoon huismoeder.

Het project is uitgewerkt door RIMO Limburg om de taalvaardigheid van jonge allochtone kinderen te versterken. Het project geniet steun van de stad Beringen en het ING Mecenaatsfonds, beheerd door de Koningboudewijnstichting.

 

Info: Peter Meeuwissen, buurtopbouwwerker 0497/58 43 51

De commentaren zijn gesloten.