15 december 2011

Motown-concert van Sandrine op 17 december

205_380_300_FSImage_1_SANDRINE_02_A.jpgSandrine heeft heel wat waters doorzwommen.

Idool, voorprogramma van The Pointer Sisters, leading lady in de musical Notre Dame de Paris enz. Maar Sandrine heeft zoveel meer te bieden. Dat bewijst ze voor het eerst solo in de theaterzalen met haar nieuwste CD vol motown muziek.

Sandrine Van Handenhoven stal voor het eerst de muziekminnende harten tijdens haar deelname aan Idool 2004. Haar broers hadden haar ingeschreven, want zelf was Sandrine nog niet verder gekomen dan zingen in haar slaapkamer.
Ze werd prompt gebombardeerd tot de gedoodverfde favoriete, maar tot ieders verbazing strandde ze net voor de eindstreep.

Platenfirma BMG besliste om alsnog een platencontract uit te reiken aan Sandrine en in juli 2005 haalde ze de vierde plaats in de Ultratop met haar eerste single ‘Goosebumps’. In datzelfde najaar verscheen haar eerste full cd ‘That’s me’ en won ze zowel een TMF-award als een Zamu-award, een teken dat zowel publiek als collega-muzikanten haar talent erkennen.

Ondertussen staat Sandrine al 6 jaar op het podium.   
Sandrine weet “iedereen in te pakken - met veel zwier – met haar fantastische stem en met een perfecte keuze van prachtige MOTOWN-songs uit haar nieuwe album ‘Get Ready (‘Cause Here I Come)’.
“Er zijn zoveel leuke Motown-nummers,” zegt Sandrine zelf, “de tracklist samenstellen was dan ook niet gemakkelijk!
‘Midnight Train to Georgia’ kon als mijn favoriete song echt niet ontbreken. ‘Money That’s What I Want’ is dan weer een ontzettend leuke ambiancemaker waar iedereen zich in kan vinden. …
Die Motown-nummers betekenen heel veel voor mij. Ik heb mezelf leren zingen op dit genre. Hier is het allemaal mee begonnen. Dit genre heeft me tot de zangeres gemaakt die ik vandaag ben. Motown staat voor mij gelijk aan genieten!”

05:47 Gepost in Actualiteit | Permalink |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.