26 december 2011

Beringen huldigt haar sportkampioenen

Op zaterdag 17 december 2011 mochten we heel wat kampioenen verwelkomen op de jaarlijkse kampioenenhulde voor individuele sporten in OC De Buiting te Paal.

Kampioenenhulde_2011_129.JPG

 

In totaal werden 75 Beringse kampioenen gehuldigd: 4 gewestelijke, 46 provinciale, 6 Vlaamse, 15 Belgische en 4 internationale kampioenen. Daarnaast werden er ook 4 atleten in de bloemetjes gezet voor hun verdienstelijke prestaties op internationaal niveau: Dries Lemmens (skiën), Davy Aerts (klimmen), Kirsten Langmak (tennis) en Chris van Acker (lopen en fietsen).

De titel van ‘sportvrijwilliger van het jaar’ ging naar Corr Terryn. Zijn jarenlange inzet voor de atletieksport, in verre van goede omstandigheden, werd op deze manier beloond.

Jozef Vanderheyden en Griet Terryn kregen de ‘trofee van sportverdienste’. Zij zetten beiden dit jaar een eind achter hun toch wel opmerkelijke sportcarrière.

Voor het eerst was er dit jaar ook een prijs voorzien voor ‘G-sporter van het jaar’. Mickey Reekmans mocht deze trofee in ontvangst nemen. Ondanks zijn lichamelijke beperking weet hij toch te genieten van zijn favoriete hobby diepzeeduiken.

Voor de titel van ‘sportfiguur van het jaar’ waren er 3 genomineerden: Laura Natoli (judo), Pieter Timmers (zwemmen) en Niels Pittomvils (tienkamp). De overwinning ging uiteindelijk naar Pieter Timmers. Hij is onze grootste hoop voor de Olympische Spelen van 2012. In oktober evenaarde hij op de wereldbeker in Berlijn het Belgisch record op de 100m vrije slag en verbeterde hij het Belgisch record op de 200m vrije slag.

Daarnaast waren Judo Koersel, ZVC Relemko Koersel en Volleybalclub Stalvoc genomineerd voor de titel ‘sportclub van het jaar’. Het was uiteindelijk Volleybalclub Stalvoc die de trofee in ontvangst mocht nemen. Zij zijn een goed draaiende en goed gestructureerde sportclub met een zeer goede jeugdwerking. Verschillende ploegen speelden het voorbije seizoen kampioen. Inmiddels doen allen het een reeks hoger goed tot zeer goed.

We willen alle kampioenen langs deze weg nog eens van harte proficiat wensen en hopen de meesten volgend jaar terug te zien!  
 

Gilbert Lambrechts

Schepen van sport

05:26 Gepost in Actualiteit | Permalink |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.