31 december 2011

Bedankt Luc!!

 Beste Cultuurgazet lezer,

Sommige trouwe aandachtige bezoekers van onze Cultuurgazet hebben mogelijk de stille wissel bij de redactie al opgemerkt.Luc Witters wist gedurende de voorbij twee jaar menigeen te boeien en verraste geregeld met zijn dagelijkse publicaties in de CGZ. L Witters.jpg

Niemand van ons kan en durft inschatten hoeveel uren vrijwilligerstijd dit wel kan gekost hebben, dus heb ik de vrijheid genomen hem in naam van alle trouwe lezers toch een publiek dankwoordje toe te sturen.

Uiteraard niet zonder nog eens een overzichtje te maken van de mijlpalen van de Cultuurgazet!

De Cultuurgazet werd opgericht op 9 oktober 2009 onder impuls van Luc als een nieuwe webblog met als doelstelling een medium te bieden voor lokale verenigingen en organisaties om hun activiteiten en nieuws op een actuele manier bekend te maken bij het brede publiek.

Na een korte testperiode stelde Luc op 8 december 2009 de Cultuurgazet voor aan de leden van de Cultuurraad op het tweede jaarlijkse forum, een moment waarna onze Gazet snel verder ontwikkelde,

 • 23 februari 2010: Cultuurgazet heeft voortaan een eigen logo waarmee de bekendheid kan uitbreiden.  Op dat ogenblik kennen we al tientallen lezers per dag.

 • 8 maart 2010: de domeinnaam “cultuurgazet.be” wordt geregistreerd.  Naast de webblog bestaat er nu ook de mogelijkheid een ‘klassieke’ website op te stellen.

 • 15 maart 2010: Cultuurgazet-blog lanceert de zoekfunctie waarmee zoeken binnen de publicaties nog handiger wordt.

 • 3 april 2010: Cultuurgazet-blog kondigt de werking van reporters/fotografen aan; reeds 4 reporters/fotografen worden actief.

 • 5 april 2010: www.cultuurgazet.be gaat online ! Ook de webblog blijft bestaan.

 • 22 april 2010: Cultuurgazet-blog lanceert de RSS feed functie, blijf op de hoogte van het nieuws ook zonder de blog te bezoeken.
 • 28 april 2010: Cultuurgazet introduceert eigen e-mailadressen (<@>cultuurgazet.be), ook medewerkers krijgen een eigen mailadres.

 • 01 december 2011: Luc wisselt het redacteurschap met een nieuwe collega.
  Dat de Cultuurgazet op dat moment al een top product is bewijzen volgende cijfers;

·  Aantal geplaatste berichten 1016 stuks.
·  Aantal bezoekers 45.300.
·  Gemiddeld bezoekers per dag tussen 104-130

 • 2012: Ook hier zitten er nog nieuwe plannen in de schuif voor de Cultuurgazet. Meer nieuws hierover lees je binnenkort…… in de Cultuurgazet!

  logo.jpeg

Zoals iedereen begrijpt is dit een MEGA-job die Luc naast zijn druk professioneel leven nog wist klaar te krijgen. Uiteraard verdwijnt hij nu niet uit het Culturele leven van Beringen maar zoals hij zelf te kennen geeft wil hij zich meer toeleggen op zijn echte dada, namelijk regisseren! We wensen dan ook veel succes aan zijn opvolger Marc Van Boven maar vooral,

een dikke Merci in naam van alle trouwe Cultuurgazet bezoekers aan Luc voor zijn onwrikbare inzet. 

 

Jo Bloemen
Voorzitter Cultuurraad.    

De commentaren zijn gesloten.