02 januari 2012

VBS Klavertje sluit 2011 feestelijk af

" Nieuwjaarke zoete, het varken heeft 4 voete..."

Na de pompeuze kerstmaaltijden en de komende nieuwjaarswensen gekoppeld aan de traditionele jaaroverzichten, denken wij met veel plezier terug aan de laatste weken van 2011.
Onze tweedeklassertjes leefden zich tijdens de advent elke maandag uit in het leuke, innemende verhaal van Robby en zijn vriendjes. Zo groeide de bewustwording dat (kans)armoede geen kinderspel is. Iedereen kan en mag dromen, ook wie in armoede leeft. De cijfers liegen immers niet: één op vijf kinderen leeft in armoede. Toch willen we onze kinderen aanmoedigen om te blijven dromen en ervoor te zorgen dat iedereen mag dromen. Met talent en inzet kan je veel dromen waarmaken.

kerst.jpeg


Naar jaarlijkse gewoonte sloot onze school de advent af met een mooie viering. Deze viering werd, nadat pastoor Tjeu geveld werd door ziekte (spoedig herstel, Tjeu) voorgegaan door diaken Willy Sabo.

Al de klassen deden hun duit in het zakje om er een fijne viering van te maken. Het mooie leeswerk, de meegezongen liedjes, de zesdeklassers die een nummertje brachten uit hun schitterende kersttoneel... Maar toch... een bijzonder woordje van dank aan de derde kleuterklas van juf. Dominique. Op eenvoudige wijze beeldden zij het kerstverhaal uit. De aanwezige (groot)ouders pinkten snel een traantje weg.

En dan was het tijd om te feesten.... December is toch de feestmaand bij uitstek. Tussendoor nog vlug de neiuwjaarsbrieven afwerken. Zo kon iedereen stilaan weer dromen... er lagen immers weer"geheimzinnige" pakjes onder de boom. Misschien zijn er sommige "belhamels" die dromen over de vele nieuwe, te gekke, spannende avonturen die we samen gaan beleven in 2012.

Wij hopen jullie allemaal gezond en wel terug te zien.

 

Artikel- Luc Lievens

De commentaren zijn gesloten.