07 januari 2012

Website voor jeugd van Beringen!

Onderwijs & Gezin/Opvoedingswinkel kreeg vanuit diverse onderwijs- en opvoedingspartners herhaaldelijk signalen dat de leeftijdscategorie 12-18 jaar beperkt deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten. Sinds enige tijd is de werkgroep praktische steun van het Lokaal Overleg Opvoedingsondersteuning op zoek naar een antwoord op de vraag ‘Hoe jongeren bereiken en informeren over het vrijetijdsaanbod in Beringen?’ 

Omwille van het belang van een goede communicatie naar de jeugd investeert de stad Beringen in een gehele nieuwe website voor deze doelgroep. Een tool die aangepaste informatie verstrekt en die past binnen de leefwereld van de jongeren.jeugd.jpg

Op deze website zal gericht naar informatie kunnen worden gezocht o.a. over het stedelijk aanbod voor de jeugd van 6 tot 25 jaar. Naast een website zullen er ook facebookpagina’s worden aangemaakt waardoor de jongeren zullen gestimuleerd worden om in interactie te treden. Zo kan in de toekomst het aanbod meer vraaggericht worden ingevuld. 

Verschillende gemeentelijke diensten zetten hun schouders onder dit nieuwe initiatief en zijn medebeheerders van de website. De dienst jeugd en jeugdsport zal instaan voor de eindredactie. 

De stad Beringen gaat op zoek gaan naar een toepasselijke, nog niet-geregistreerde websitenaam.
Stuur jouw voorstel vóór 1 februari 2012 naar jeugd@beringen.be.  

Op www.beringen.be kan je een poll bekijken.  

Uit de ingezonden namen zullen 10 cinematickets van RoxyTheater uitgeloot worden.Mogelijk ondersteunt de browser de weergave van deze afbeelding niet.

05:27 Gepost in Actualiteit, Jeugd | Permalink |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.