25 januari 2012

Blijspel Minnevozen

 

ENSEMBLE LEPORELLO met Minnevozen
Kurt Van der Elst

Minnevozen is een briljant en hilarisch blijspel voor vier acteurs, twee operazangers en een barokensemble. Het is Minnevozen.jpgeen bewerking van Marivauxs eerste toneeltekst Arlequin poli par l’amour en wordt afgewisseld en begeleid door aria’s en duo’s van Pergolesi, Rameau, Martini... Het orkest (clavecimbel, cello en 2 violen) begeleidt elke geste van deze zeer beweeglijke, nauwkeurig gechoreografeerde voorstelling. Danny Ronaldo, bekend van circus Ronaldo, speelt hier een onvergetelijke Arlekiss: de hyperkinetische spilfiguur die zich jonglerend, dansend, vallend en vliegend een weg baant doorheen dit heerlijk stuk muziek-, tekst- en bewegingstheater.

"Minnevozen" is een krachtige voorstelling. Het bewijs dat een verhaal over onbeantwoorde liefde uit de achttiende eeuw nog steeds een publiek kan bekoren van deze eeuw. Een liefde voor theater zoals het vroeger was en vandaag nog een beetje mag zijn. Minnevozen is een voorstelling waarbij beroepsacteurs historische kostuums aantrekken… uit liefhebberij, omdat het goed is. (Roeland De Trazegnies - Cobra.be)

“Het duurt niet lang voor je als toeschouwer valt voor de uitvergrote speelstijl en binnengetrokken wordt in een sprookjeswereld van keukenmeidenromantiek, gespeelde naïviteit en clownerie” (Jan De Smet – Knack)

Casino Beringen

Vrijdag 27/01/2012 om 20:15 uur

De commentaren zijn gesloten.