26 januari 2012

JEAN BLAUTE & ERIC MELAERTS

JEAN BLAUTE & ERIC MELAERTS

Gedeelde Adoraties 3

Een nieuwe trip in de speeltuin van 2 muziekfreaks. Deze tournee wordt bovendien ondersteund door de release van de eerste CD van het duo.  Jean en Eric zijn godfathers van de Vlaamse popmuziek met een gezamenlijk of apart verleden bij Raymond, Soulsister, Clouseau, Verminnen, De Nieuwe Snaar enz…

Pretentieloos, kwetsbaar en zonder franjes; een pats in je gezicht om niet meer te vergeten. Niks trucare, niks foefelare.  Dat is het streefdoel en dat lukt aardig tijdens “Gedeelde Adoraties”.  Twee vrienden permitteren zich hier totale muzikale vrijheid. In vorige Gedeelde Adoratie’s laveerden ze van Serge Gainsbourg naar CPX en van Willie Nelson naar Lennon met een omweg naar Hugo Matthijssen en eigen materiaal. 

Gedeelde Adoratie 3 wordt nog voller, net als de heren zelf.

 

Natuurlijk zijn ze meesterlijke instrumentalisten.  Eric omringt zich met gitaren en Jean reageert prompt met een resem instrumenten gaande van piano, gitaar en bas tot melodica en accordeon.  Humor hoort er absoluut ook bij.  De oneliners worden vaak ter plekke verzonnen, volgens het nieuws van de dag.  Ondanks het verbale vuurwerk vergeet je echter nooit dat hier uitstekende muzikanten aan het werk zijn.

Voor een volledig palmares van Jean Blaute verwijzen we naar wikipedia, het is gewoon te veel om op te noemen.  Volstaat het misschien hier te vermelden dat een nieuwe reeks van Tournée Générale, het bierprogramma dat Jean samen met Ray Cokes presenteert eraan komt.Eric Melaerts is dé Vlaamse gitaarvirtuoos (Clouseau, Soulsister,…) en was gevat zoals altijd in De Tabel van Mendelejev en De Drie Wijzen.

Casino Beringen

Zaterdag 28/01/2012 om 20:15 uur

De commentaren zijn gesloten.