08 februari 2012

Nationale Wandeldag van de Vlaamse Wandelfederatie

WSV Wandelend Paal vzw is fier om jullie te mogen verwelkomen op de Nationale Wandeldag van de Vlaamse logo.jpgWandelfederatie in de Provincie Limburg. In Heusden-Zolder vonden wij met het Sint Baafsparochiecentrum én met het Sint Franciscuscollege de nodige ruimte om deze wandelhoogdag in optimale omstandigheden te kunnen organiseren. Deze school gaan we als bijkomende startmogelijkheid gebruiken – ankerpunt wordt het parochiaal centrum, naast de Sint Jacobuskerk van Eversel.

Eversel is één van de 18 Vlaamse parochies die Sint Jacob als patroonheilige heeft. Vandaar dat we de schelp, hét symbool van de Santiagostappers, als basis voor ons NWD-logo gebruikten. Eversel is een deel van Heusden-Zolder, gelegen midden in het hart van het groene Limburg. We spelen dan ook ten volle onze grootste troef uit : de rijke aanwezigheid van groen op alle deeltrajecten van het parcours. Toch wilden we onderweg ook een link maken met de Beringen, de stad waarvan “De Buiting” – zoals Paal wordt genoemd - deel uit maakt. De wandelaars zien op het parcours dan ook een stukje Berings grondgebied onder hun voeten verdwijnen.

Maandenlang al zijn we bezig met het voorbereiden van de organisatie en kijken we er naar uit om van 26 februari een heuse wandelhoogdag te maken. Graag danken wij de gemeentelijke instanties en Lokale Politie van Heusden-Zolder voor de goede samenwerking. Ook het Stadsbestuur van Beringen en de Vlaamse Wandelfederatie willen we bedanken, samen met de milde sponsors die mee hebben geholpen om het financiële plaatje rond te krijgen.

Graag nodigen wij de leden van uw club uit om deel te nemen aan onze NWD 2012. WSV Wandelend Paal vzw zal er op zondag 26 februari 2012 alles aan doen om het de wandelaars zoveel mogelijk naar de zin te maken en samen met hen hopen we om, éindelijk, eens één van die vroege lentedagen cadeau te krijgen van de weermaker !

 

De commentaren zijn gesloten.