19 maart 2012

Solidaire Maaltijd

Op zondag 25 maart houden we in Stal onze jaarlijkse solidariteitsmaaltijd in de parochiezaal ten voordele van Broederlijk Delen. Dit jaar willen we de mensen in Latijns Amerika steunen. Zij worden getroffen door de gevolgen van de grondstoffenontginning die nodig zijn om vele van onze luxeproducten te maken. Om een gsm, maar ook een laptop, flat screen te maken zijn tientallen grondstoffen nodig. Uit petroleum maakt men de plastic onderdelen. Lithium is voor de batterij. Verder vinden we ijzer, koper, aluminium, nikkel en kleine hoeveelheden goud, zilver, kwik, lood en tientallen andere zeldzame aardmetalen.
Door deel te nemen aan de solidaire maaltijd kunnen we meetrekken met de plannen van de mensen in het Zuiden.
Meedoen aan een solidariteitsmaaltijd heeft een heel andere bedoeling dan een eetdag van een plaatselijke vereniging. Door samen aan tafel te gaan en een solidaire maaltijd te eten, willen wij een band scheppen met anderen, dichtbij en veraf. Zo helpen we mee om de droom van Broederlijk delen vorm te geven, namelijk een wereldwijd bondgenootschap smeden.

Een solidariteitsmaaltijd betekent niet een sobere maaltijd. Neen, wij bieden jullie een lekkere, volwaardige maaltijd aan met een wereldsoep, een warme aardappelschotel met kip en om af te sluiten een wonderdessert. Dit alles voor slechts 1 euro aan grondstoffen. De overige 3 of 5 euro worden integraal doorgestort naar het project van Broederlijk Delen.
Op deze manier willen we iedereen duidelijk maken dat minstens 25% van de wereldbevolking moet toekomen met 1 dollar per gezin per dag voor eten en verzorging.
Die dag kan je ook genieten van een heerlijke en eerlijke tas koffie. We sluiten dan aan bij de actie ‘Koffiestop’

Wij nodigen daarom iedereen uit op zondag 25 maart van 11.30u tot 14.00u in de parochiezaal van Stal. Kaarten zijn nog te verkrijgen bij de voorzitters van de verenigingen, de leden van het parochieteam of op het parochiesecretariaat op dinsdag en donderdag van 10 tot 12 uur.gazet.jpg

Maar Solidair aan tafel gaan verwacht ook een solidaire inzet van alle verenigingen van onze parochie.

Mogen we u vragen deze brief in uw vereniging te bespreken en indien u kan en wil meewerken enkele taken aan te duiden. Als er dan meerdere personen/groepen dezelfde taak aangeduid hebben, kunnen we nog even contact met u opnemen voor een eventuele verschuiving.
Je kan deze brief terugmailen naar josthonissen@hotmail.com of binnenbrengen op Heerbaan 396 (liefst voor 15 maart). We zijn graag bereid deze vraag te komen toelichten op uw vergadering.

Alvast bedankt voor uw solidariteit.

Parochiezaal Stal
25 maart 2012

 

05:36 Gepost in Actualiteit | Permalink |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.