20 maart 2012

Koersel

De Vallei van de Zwarte Beek, gelegen in het oosten van Koersel, is Vlaanderens grootste natuurgebied. Dit natuurgebied is op Europees niveau bekend.

Een andere bekende plek voor de lokale bevolking is het recreatiegebied "Het Kapelleke". Dit is een recreatiegebied met een uitkijktoren en verschillende terrasjes. Het domein ligt langs het fietsroutenetwerk. Het militair domein Kamp van Beverlo ligt half rond "Het Kapelleke" (of 't Fonteintje). Er loopt een verhard fietspad door het militair domein dat leidt van Koersel naar Hechtel.koersel.jpg

De mijngebouwen en de terril (steenberg) van Beringen liggen volledig en de aanpalende tuinwijk Beringen-Mijn voor het grootste gedeelte op Koersels grondgebied. Het meer landelijke gehucht Stal ligt in het noordwesten van het centrum.

Het centrum van Koersel werd begin 2006 vernieuwd waarbij ook het kerkplein verfraaid werd. De patroonheilige van de Koerselse kerk is Sint-Brigida. In 2006 werd in Koersel een eeuwenoud beeldje gevonden dat nu in de kerk staat.

De commentaren zijn gesloten.