21 maart 2012

Prijs Beeldende Kunsten 2012

 

Prijs Beeldende Kunsten 2012: Loopbaan – carrière – CVgazet.jpg

 

Op zaterdag 24 maart wordt om 20u de Prijs Beeldende Kunsten 2012 uitgereikt in de galerij van Casino Beringen.

 

5 jaar geleden besloot de cultuurraad in samenspraak met het stadsbestuur om de Prijs Beeldende Kunsten in een nieuw kleedje te steken. Sindsdien komt er elk jaar een andere categorie aan bod:

 

In 2008 gingen we van start met de categorie ‘Jong en Aankomend Talent’, waarbij de jonge kunstenares Wendy Vlaeyen als laureaat uit de bus kwam. Het jaar erna, in 2009, was het de beurt aan ‘Fotografie – Multimedia – Grafiek’. Carlo Hermans mocht deze editie achter zijn naam schrijven. In 2010 won Ahmet Akay de editie ‘Beeldhouwkunst - monumentale kunst – keramiek’ en vorig jaar wist Marja Van der Kley de jury te overtuigen in de categorie ‘schilderkunst’.

 

In 2012 komt de laatste categorie aan bod, ‘Loopbaan – carrière – CV. Deze editie is gericht op lokale kunstenaars die al jaren actief zijn op gebied van kunst en ondertussen heel wat ervaring hebben opgedaan.

 

Er dingen in deze categorie 22 kunstenaars mee naar de hoofdprijs van 2000 euro. Aan de hand van hun kunstloopbaan en 3 kunstwerken naar keuze, gaat een professionele jury op zoek naar wie deze speciale editie op zijn/haar naam mag zetten.

 

Het winnende werk wordt eigendom van de stad Beringen en zal een vaste plaats krijgen op een openbare locatie in de stad.

 

Mario Volders

 

Schepen van cultuur

 

De commentaren zijn gesloten.