24 maart 2012

Exsultate zingt passieconcert op 1 April

Het tragisch busongeval in Zwitserland heeft ons allen tot in het diepste van ons wezen geraakt. Hier zijn geen woorden voor. Maar soms kunnen we stilzwijgend troost vinden...bij familie, vrienden,...of in de muziek. Het doet ons nadenken...het geeft ons een gevoel van verbondenheid waarbij we onze medemens een hart onder de riem steken en onze steun betuigen. Niet alleen door samen hun verdriet te delen maar ook door iets te ondernemen op één of andere manier.

Exsultate heeft daarom besloten om het passieconcert van 1 April op te dragen aan de slachtoffers en alle betrokkenen bij deze ramp. Het centrale thema van het concert, namelijk het lijden maar ook de hoop, gaan we vertalen naar een sereen concert met bezinningsteksten, aangepaste inkleding en een rouwregister..

Hierbij willen we onze solidariteit & verbondenheid uiten door het hart onder de riem te zijn en de opbrengst te schenken aan 'vzw ouders van verongelukte kinderen'. Wellicht zullen ook kinderen uit een zesde klas en de scouts van Tervant betrokken worden bij dit initiatief om 22 + 6 kaarsjes naar voren te brengen.

Met dit initiatief hopen we samen steun te bieden en te vinden bij elkaar.

De commentaren zijn gesloten.