30 april 2012

Belgisch kampioene buikdansen!!!

Star of Bellydance 20122.jpg

Op 20, 21 en 22april vond in De Valkaart (Oostkamp) de tweede editie plaats van het internationaal buikdansfestival Stars of Bellydance. Dat is het grootste buikdansfestival in België en de grootste competitie in de Benelux met als organisatrice Nusi Erdös. Vrijdag was er een show met de studenten van Sakinah Yanara.

Op zaterdag was er de buikdanscompetitie*. Deze competitie bestond uit verschillende onderdelen, variërend in leeftijd (ook kinderen hadden een eigen categorie), type buikdans (fusion of klassiek), amateur (Rising Star) of professioneel niveau, het belangrijkste onderdeel : Star of Bellydance.
Daarbinnen had je dan telkens nog het onderscheid tussen groepen, duo's of solisten. De winnaar van de solisten op professioneel niveau mag zich Star of Bellydance 2012 noemen. Die titel behaalde Johanna. Ze won een full pass voor workshops en optreden op Mundo Oriental in Kempen (Germany) en een uitnodiging om deel te nemen aan de wedstrijd Bellydancer of the World in Duisburg (Germany), en een waardebon voor buikdanswinkel La Bellini, en een uitnodiging om in de galashow op zondag 22 april mee te dansen.

De elfkoppige jury bestond uit grote buikdansnamen uit Duitsland, Spanje, België en Nederland zoals Leyla Jouvana & Roland (Dui) (organiser Bellydancer of the World Contest), Serkan Tutar (Turkey/B), Aisa Lafour (NL), Alba Hayal (ES), Shahrazad (Dui), Amirah (B), Saïda from La Bellini (B), Ketty from Kettyshop (France), Samyra (B) and Sakinah Yanara (B) !

1.jpg


De jury was onder de indruk van Johanna's podiumpresentatie, techniek en afwerking, vloeiende armbewegingen, esthetiek en emotie. Johanna bracht een tot de verbeelding sprekende choreografie (zelf gemaakt) en straalde in een zijden bloemenkostuum van designster Eman Zaki en droeg daarbij een romantisch opgestoken kapsel en bijpassende make-up, professioneel verzorgd door Lieve Michiels, eigenares van Cut, paste & paint uit Gent.

De commentaren zijn gesloten.