14 mei 2012

S-Plus Beringen-Centrum bezocht Antwerpen

Donderdag 26 april 2012 om 8.30 uur vertrok, onder een bewolkte hemel met wisselend regen en wat zon, brachten we een bezoek aan het diamantmuseum en het MAS (Museum aan de Stroom).
Het bezoek aan het Diamantmuseum was zeker de moeite waard. Iedereen kreeg een audio-gids overhandigd waarmee we de nodige informatie konden beluisteren tijdens de rondwandeling. Buiten prachtige en voornamelijk oude sierstukken en schitterende juwelen werd er ook uitgelegd wat diamant eigenlijk is en hoe het ontstaat in de natuur. Ook de geschiedenis van de handel en het bewerken van diamant in ons land vanaf de 16de eeuw tot nu kwam er uitgebreid aan bod.
Van 12 tot 14 uur was iedereen vrij en gingen we in de buurt lunchen.
Daarna vertrokken we naar het MAS. Het gigantisch groot en modern gebouw vormt een nieuwe scharnierplek tussen stad en haven. Met zijn 60 meter hoge toren is het museum ook een nieuw oriëntatiepunt in de stad. Alleen al de architectuur van het MAS is de trip meer dan waard. De museumverdiepingen zijn zo op elkaar gestapeld dat er een spiraaltoren ontstaat. Per roltrap bezochten we de tien verdiepingen waar we telkens konden genieten van een mooi uitzicht. Zo belandden we op het tiende verdiep, het promenadedek genoemd. Adembenemend was het uitzicht dat we konden aanschouwen over de vier windrichtingen van Antwerpen en omstreken.
In de plaatselijke café praatten we nog wat na over het gebeuren van de afgelopen dag, genoten we van een heerlijk kopje koffie, anderen van een fris pintje.
Stipt om 17 uur pikte de buschauffeur ons weer op en we keerden we terug huiswaarts. Zoals voorzien bereikten we onze eindbestemming waren we weer veilig terug aan de carpool in Paal.
Onze leden waren meer dan tevreden mensen. Het was goed geweest en kijken al uit naar de volgende activiteit van S-Plus Beringen-centrum.

1.jpg

De commentaren zijn gesloten.