04 juni 2012

Gamen in Beringen

Infoavond over gaming en het gebruik van sociale media

 

Dinsdag 5 juni 2012 om 19.30u

 

Facebook, Youtube, Twitter, Second Life, World of Warcraft,… Deze termen klinken u als ouder van een puber waarschijnlijk niet onbekend in de oren. Voor veel jongeren zijn gamen en sociale media een belangrijke bezigheid. Ze vinden het leuk en kunnen er heel veel van leren. Het internet is dan ook een fantastisch medium en de mogelijkheden lijken onbegrensd: muziek luisteren, met vrienden in contact blijven, films bekijken, spelletjes spelen, informatie zoeken en vinden, producten kopen,…

 

Maar wat houdt dat internet, gamen en sociale media precies in? Heeft dit allemaal een negatieve invloed op onze kinderen? Hoe zit het met gewelddadige games? Ouders hebben meestal enkel over de risico’s gehoord en weten niet goed hoe ze hun kinderen hierin moeten opvoeden. Gamen en sociale media hoeven echter niet tot problemen te leiden en ouders kunnen prima leren hoe ze hun kinderen op het internet kunnen begeleiden. Kinderen en jongeren zijn enorm weerbaar, ze kunnen een hoop aan en genieten ervan om nieuwe dingen te ontdekken.

 

Om een antwoord te formuleren op deze en andere vragen, organiseert Onderwijs & Opvoeding een infoavond over gaming en het gebruik van sociale media. De infoavond wordt gegeven door twee sprekers van het Jongerenadviescentrum oftewel het JAC. Tijdens deze infoavond wordt er stil gestaan bij de positieve én de negatieve kanten van multimediagebruik, bij de kansen én de risico’s. Ouders krijgen er concrete tips mee over hoe ze aan de slag kunnen gaan met de internetopvoeding van hun jongeren. 

 

Tijdens de pauze kan je je vragen rechtstreeks aan jongeren stellen! Een aantal jongeren zullen er zijn om te gamen, te twitteren, te facebooken of filmpjes te bekijken op Youtube! Na de pauze is er uiteraard nog een vragenronde voorzien waar je terecht kan met je vragen aan de medewerkers van het JAC.

 

De infoavond gaat door op dinsdag 5 juni om 19.30u in Feestzaal COR, Pastorijstraat 42, 3582 Beringen. De infoavond is volledig gratis en zonder voorinschrijving!

 

De commentaren zijn gesloten.