10 juni 2012

Nieuwe stand uppers

Nieuwe stand uppers in Beringen!

In januari 2012 is de dienst Lokaal Onderwijsbeleid voor de 4de keer van start gegaan met een traject stand up comedy. Deze keer werd gewerkt met jongeren uit VIBO St-Barbara, een school voor buitengewoon secundair onderwijs. 10 weken lang hebben deze jongens en meisjes intensief en actief gewerkt met de methodiek stand up comedy.

Via stand up leren jongeren op een speelse, creatieve en humoristische manier om hun gevoelens en emoties te verwoorden, teksten te schrijven, oprecht naar elkaar te luisteren, hun sociale vaardigheden te trainen,… Hierdoor zijn ze op een positieve en krachtige manier ook bezig met taal en taalstimulering.

Enkele reacties en uitspraken van jongeren die hebben deelgenomen: ‘Ik vind het fijn als de mensen om me lachen!’, ‘Eigenlijk is stand up helemaal niet zo moeilijk: je begint met een goeie mop en maakt er dan je eigen verhaal rond!, ‘Ik ga die dinsdagen wel missen…’ Hét grote idool van de jongeren was Alex Agnew, die vonden ze dan ook ‘de max!’. Als aandenken aan het mooie traject, kregen de jongeren een zelf ontworpen t-shirt met foto’s
van hen zelf én uiteraard Alex Agnew!

Om het project op een positieve manier te beëindigen, gingen de jongeren samen met ouders, leerlingenbegeleider en begeleider van de workshops naar de stand up voorstelling van Bart Cannaerts in CC Casino Beringen. Na deze hilarische voorstelling kregen de jongeren ook nog eens de kans om een kijkje achter de schermen te nemen. Zo leerden ze ineens ook heel wat bij over licht, geluid, techniek en stonden ze zelfs eventjes zelf op het grote podium!

De workshops werden professioneel begeleid door Ingrid Dullens. Zij heeft jarenlange ervaring met cabaret en stand up comedy. Momenteel is ze artistiek leider van het jeugdtheatergezelschap Padarijs in Beringen. Ingrid Dullens is dé geknipte persoon om dit jonge geweld in goede banen te leiden!

Het project stand up comedy werd mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning via de € 1 cultuursubsidie van de stad Beringen. Het project stand up comedy is dankzij de samenwerking van de dienst Lokaal Onderwijsbeleid en de dienst Cultuur van de stad Beringen en de scholen in Beringen een succesformule!

aaa.jpg

De commentaren zijn gesloten.