26 juni 2012

Ziekenzorg viert feest

Ziekenzorg Paal-centrum had de leden op 16 juni uitgenodigd in een mooi verzorgde feestzaal. Voorzitster Lisa was dan ook trots toen ze iedereen van harte welkom heette en een korte toelichting gaf over '40 jaar Ziekenzorg Paal Centrum'.

ziekenzorg-paal.jpg

In 1972 was er door onze toenmalige kapelaan EH Vanderfeesten een oproep en samenkomst met de verschillende Paalse verenigingen.
Hier werd een ‘groot’ tekort in onze samenleving besproken namelijk de zieken en het voornaamste ‘wat kunnen we hieraan doen’.

De krachtlijnen werden besproken en zijn nu nog steeds de kracht van het bestaan: zieken bezoeken, ze ontspanningsnamiddagen geven en eventueel een reisje organiseren.
Wel, Ziekenzorg was vertrokken, met toch al 30 zieken op hun eerste activiteit.
Zo kort kan 40 jaar werking uitgelegd worden. Geen hoogtepunten, want elke samenkomst is voor de zieken een hoogtepunt in hun leven.
Met mooie bezinningsteksten en wat muzikale begeleiding door Rosa en haar viool werd dan de middag ingezet.

Ondertussen was de kok druk bezig met het voorgerecht zodat dit dan ook vlot van keuken naar tafels ging. Gevolgd door de soep en hoofdschotel en babbel tussendoor.
Op het podium had Jan Geenen zich klaargezet voor het ontspannende gedeelte met bekende en soms ook iets minder gekende liedjes. Een tas koffie en dessert besloten dan ook deze feestelijke namiddag en nu op naar…de volgende activiteit.

Want met activiteit na activiteit zal men snel het 50 jarig bestaan kunnen vieren. 

De commentaren zijn gesloten.