12 september 2012

vtbKultuur helpt je eigentijdse kunst ontdekken!

Jef_Van_Buggenhout_image103.jpgJEF VAN BUGGENHOUT noemt zichzelf een getormenteerde geest,maar is vooral een gepassioneerd schilder.  Met een aan cynisme grenzende ironie neemt hij de politiek en de cultuur van onze samenleving op de korrel

BEA VAN GERTRUYDEN schildert in aquarel en acryl, maar maakt ook sculpturaal werk in keramiek, brons, gips en zellaan.
Zij wordt vooral ontroerd en beroerd door het innerlijk van de mens in zijn eenvoud, in zijn pure schoonheid. In al haar werken staat de mens centraal, soms in pure naaktheid, dan weer ingetogen, met gebalde kracht, het innerlijk afgetekend op het gelaat.

MARLEEN VAN STEENVOORT maakt meestal combinaties van verschillende materialen: keramiek, Marleen_Vansteenvoort_lapjesschaal_red_01.jpgporselein, metaal, brons, hout of steen.   
Haar manier van boetseren, het bakken van de klei, en het bewerken van metaal en steen, geven een specifieke oppervlaktestructuur die eigen is aan haar werk. Ze laat zich inspireren door wat op haar weg komt, stukken steen, hout of oud ijzer, een doorleefd uiterlijk of een bepaald ritme.

Openingsuren:

Maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17 uur

Woensdag, vrijdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur

Gesloten op zaterdag en op feestdagen

Zondag: 7 oktober 2012

LEZING EN RONDLEIDING DOOR TAMARA INGELS

Kennismaken met het expressionisme

Van 15.00 tot 17.00 uur

Deelname: € 5  (hapje en drankje inbegrepen)

Tamara Ingels schetst het expressionisme in een ruimer kader. Van daaruit worden de werken van de deelnemende kunstenaars eveneens besproken. Er wordt afgesloten met een hapje en een drankje. De bezoekers kunnen intussen met de opgedane kennis met andere ogen kijken naar de tentoonstelling.

 

Zondag 14 oktober:

LEZING EN RONDLEIDING DOOR MARLEEN VANSTEENVOORT 

14.00 tot 17.00 uur

Deelname: € 5 (hapje en drankje inbegrepen)

Marleen geeft in een lezing van één uur met beeldend materiaal, meer toelichting over haar techniek. Daarna wordt in een rondleiding doorheen de tentoonstelling de opgedane kennis getoetst aan de werken. Er wordt afgesloten met een hapje en een drankje

De commentaren zijn gesloten.