09 september 2012

Praktische Info over Cultuurbeleving in Beringen

Toegankelijkheid gebouwen van CC Beringen
Wij streven ernaar om de locaties van CC Beringen voor iedereen zo goed mogelijk toegankelijk te maken. We blijven dan ook verder investeren in de toegankelijkheid van onze gebouwen. 

  • Casino: in de inkomhal is er een platformlift om het secretariaat en de cultuurbalie te bereiken. Op die manier bereikt men ook het rolstoelplatform in de schouwburg op parre-terre. De begeleider kan er plaats nemen in een comfortabele schouwburgzetel naast de rolstoelgebruiker. Voor kinderen zijn er aangepaste zitverhogers voor de schouwburgzetels zodat zij ook een goed zicht hebben op het podium.
    Via de lift aan de galerij, kan men het vergaderlokaal, de foyer en de studio op de eerste verdieping bereiken.
  • OC De Buiting: alle ruimtes liggen op het gelijkvloer en zijn gemakkelijk bereikbaar voor mindervaliden.
  • Buurthuis De Kardijk: de lokalen op de eerste verdieping zijn bereikbaar via een lift
  • Stedelijke Feestzaal COR: de ruimten op het gelijkvloer en zijn gemakkelik bereikbaar voor mindervaliden. De ruimten in de kelder zijn enkel bereikbaar via trap.

Ringleiding voor slechthorenden

Voor mensen met een auditieve beperking werd in de schouwburg een ringleiding voorzien om de hoorbaarheid te verbeteren. Indien u een hoorapparaat heeft, moet u dit op stand 'T' zetten bij aanvang van de voorstelling. Randgeluiden worden gefilterd op deze manier voor een betere verstaanbaarheid. 

De commentaren zijn gesloten.