22 september 2012

Tentoonstelling armoede heel dichtbij

TENTOONSTELLING ARMOEDE HEEL DICHTBIJ

Het forum voor armoedebestrijding nodigt u uit om tijdens de week van verzet tegen extreme armoede een bezoek te brengen aan de bibliotheek van Beringen om de tentoonstelling “Armoede héél dichtbij” te bezichtigen.

Aan de hand van foto’s tonen we dat ook in Beringen armoede bestaat. De treffende, maar ook pakkende beelden, doen ons beseffen dat armoede soms heel dichtbij is. Dit fotoproject bestaat uit meerdere foto’s. Zo werden er getrokken tijdens de voedselbedeling bij Sint Vincentius, de kledingbedeling bij Open Hart en het praatcafé van Draaischijf. Ook de leefomgeving van mensen die in armoede leven in Beringen werd vastgelegd.

Opzet is om hen een plaats te geven in onze samenleving. Met het zichtbaar maken van deze problematiek hopen we een stap vooruit te kunnen zetten in de bestrijding van armoede, hetgeen één van de voornaamste betrachtingen is van de partners binnen het armoedeforum.

De tentoonstelling zal de 3 Beringse armoedeverenigingen, Sint-Vincentius, De Draaischijf en Open Hart in beeld brengen. 

De fototentoonstelling kun je bezichtigen van 1 tot en met 18 oktober 2012 tijdens de openingsuren van de Stedelijke Bibliotheek Beringen.

Iedereen is van harte welkom!

AANDACHT HETE SOEP!

 

Het Forum voor armoedebestrijding werkte met haar partners de actie “AANDACHT!! HETE SOEP” uit. Tijdens deze actie bieden we de mensen een lekker tasje soep aan en krijgen zij de gelegenheid om kennis te maken met het armoedeforum en de partnerverenigingen.

Geniet tijdens dit bezoek van een lekker (gratis) tasje soep aangeboden door het OCMW vanBeringen.

Centraal staat 17 oktober 2012, de werelddag van verzet tegen armoede. Zowel op de woensdagmarkt in Beringen centrum als in het Stedelijk Administratief Centrum willen we tijdens de campagnedag met de soepactie aandacht voor het thema vragen bij de algemene bevolking (bewustwording). De 3 armoedeverenigingen (Open Hart, St. Vincentius en De Draaischijf) organiseren deze actie eveneens tijdens hun werkingsmomenten en dit tussen 4 en 22 oktober 2012. De armoedeverenigingen willen op deze manier hun vereniging in the picture zetten.

Data Soepactie:

Sint Vincentius: donderdag 4 oktober 9u-11u

Draaischijf: vrijdag 5 oktober tussen 14u- 16u

OCMW Beringen: maandag 15 oktober 10 u- 12 u

SAC: woensdag 17 oktober tussen 13 u-15

Markt: woensdag 17 oktober tussen 9u- 11u

Open Hart: maandag 22 oktober 13u-15u

Met bovenstaande acties zet de Stad Beringen via het forum armoedebestrijding haar verzet tegen armoede in de kijker!

Voor meer info kan u terecht bij Yasemin Soysal: telefonisch op het nummer 011214690 of via mail yasemin.soysal@beringen.be

Maurice Webers,

Schepen van sociale zaken en jeugd

De commentaren zijn gesloten.