30 september 2012

Zebracinema: TAKE SHELTER

Er is een storm op komst. En ze gaat de wereld verwoesten. Niets bereidde Curtis LaForche voor op wat er komen ging, dat zijn leven omvergeblazen ging worden. Nochtans, het bestaan van deze goede huisvader en attentvolle echtgenoot glijdt stukje bij beetje verder weg in een onherroepelijke spiraal van paranoia, als gevolg van steeds wederkerende apocalyptische visioenen waar het leven van zijn dochtertje gevaar loopt door een tornado en door zijn naasten. 'Take Shelter' bevat een verhaal van meerdere niveaus dat uitstekend weergegeven wordt door de indrukwekkende prestatie van Michael Shannon, die het getormenteerde personage perfect weergeeft. of we de film nu zien als een donkere fabel over een maatschappij waar de veiligheid de overhand aan het nemen is op de vrijheid, als een spannende psychiatrische studie of als een fantastische film met het getormenteerde element als extra, 'Take Shelter' lijkt sterk op die levensadem die de storm metaforisch moet voorstellen: onontkoombaar, onafwendbaar, onvoorspelbaar en even krankzinnig als meeslepend.
(bron: Cinenews)

aaaa.JPG

CC Casino, Beringen: maandag 8 oktober 2012 om 20.15 uur

29 september 2012

Wie wordt de BIBste van het land?

Wie wordt de BIBste van het land?2012 09 wie wordt de BIBste van het land.jpg

Beschrijf jouw droombib en win een droomovernachting!

De bib is een droomplek, voor elke bezoeker, je kent het gevoel. Waar je ook van droomt of mee bezig bent, je vindt het in de bib.

We willen als bib graag weten wat je nog van ons verwacht, wat mis je in onze bib, wat wil je er graag beleven. Kortom: hoe ziet je droombib er uit?

We schrijven nu ons beleid uit voor de komende zes jaar, en we horen graag jouw stem.

Ga naar www.bibstevanhetland.be en vertel waar je over droomt voor onze bib.

Of deponeer je droom in de dromendoos aan de infobalie.

Bibliotheek Beringen

Mario Volders

 

28 september 2012

Milieu-14-daagse

Milieu-14-daagse

Op zondag 30 september gaat de 12de editie van de milieu-14-daagse van start. Tijdens deze veertiendaagse worden er allerlei activiteiten rond het milieu georganiseerd.

De eerste activiteit is de watersnipdag. Op zondag 30 september van 14 tot 18 uur kan je op het kerkplein van Koersel en in het Brigidahuis terecht voor allerlei activiteiten in verband met de watersnip zoals een dorpszoektocht, volksspelen, tekenwedstrijd, … De Watersnipdag is de start van een twee jaar durende campagne.

Vanaf 1 oktober kan je in Beringen ook aan geocaching doen. Dit is een buitensport en spel, waarbij meestal gebruik wordt gemaakt van een GPS-ontvanger om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden. Een cache is in het algemeen een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en de ‘schat’. Deze geocache stelt een aantal Beringse bezienswaardigheden en het thema cradle to cradle in de kijker.

Ben je al dat zwerfvuil ook beu? Kom dan zeker meedoen aan de opruimwandeling op zondag 7 oktober! Om 10 uur vertrekken aan de parochiezaal van Korspel verschillende groepen om op enkele ‘zwarte locaties’ met veel zwerfvuil en sluikstorten de rommel op te ruimen. Achteraf kunnen de deelnemers genieten van heerlijke biokoffie en –gebak.

Op 8 en 9 oktober kunnen de Beringse basisscholen weer deelnemen aan de jaarlijkse natuurwandelzoektocht voor het 5de en 6de leerjaar. Ditmaal vindt de wandeling plaats in het gebied Muizenheide in Beringen-Centrum. Het wordt een boeiende zoektocht in de natuur.

Enkele Beringse scholen volgden tijdens het schooljaar 2011-2012 een klimaattraject of stelden een scholenvervoersplan op. Op woensdag 10 oktober stellen de leerlingen tijdens de Klimaatjongerenraad aan elkaar voor wat ze het afgelopen jaar gedaan hebben en worden er aanbevelingen geformuleerd om voor te leggen aan het schepencollege. De Klimaatjongerenraad wordt feestelijk afgesloten met een receptie.

Als je graag creatief bezig bent, zijn de workshops ‘juwelen maken uit afvalmateriaal’ zeker iets voor jou! Op donderdag 11 oktober maak je van 19 tot 22 uur sierraden uit lege petflessen. Op donderdag 18 oktober leer je juwelen maken uit fiets- en autobanden. Inschrijven is verplicht en kan via 011 43 02 59. De plaatsen zijn beperkt.

Op zondag 21 oktober worden de wandelschoenen uit de kast gehaald voor een wandeling doorheen de trage wegen van Korspel. De wandeling vertrekt om 14 uur aan de Kardijk en wordt begeleid door een gids, maar kan ook individueel gedaan worden. Deelnemers aan de geleide wandelingen kunnen achteraf genieten van biosoep en brood. Inschrijven voor de geleide wandelingen is verplicht en kan via 011 43 02 59 tot 14 oktober.

Heb je last van herfstbladeren in de tuin? Kom dan op zaterdag 27 oktober naar het containerpark. Van 11 tot 12 uur leggen de compostmeesters uit hoe je deze het best kan composteren.

De milieu-14-daagse wordt op zaterdag 27 oktober afgesloten met de jaarlijkse Eindhappening. Tijdens de Eindhappening wordt de MINA-prijs uitgereikt, net als de prijzen van de actie Met Belgerinkel naar de Winkel en de prijzen van de wandelzoektocht. Achteraf is er een feestelijke receptie. Dit alles wordt muzikaal omlijst door ‘t Kafkoor. Iedereen is van harte welkom op deze Eindhappening die doorgaat om 20 uur in OC de Buiting.

Gilbert Lambrechts

27 september 2012

Soms

Soms als zeldzaamheid me raakt

herken ik de vlinders in de tuin

 

hoor ik de bijen

en dans met de bloemen

 

zij kleuren mijn dag en mijn nacht.

 

Edith Oeyen

26 september 2012

Geo-caching

aa.jpgGeo-caching

Vanaf maandag 1 oktober

Beringen

Dit is een buitensport en spel, waarbij meestal gebruik wordt gemaakt van een GPS-ontvanger om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden.

Een cache is in het algemeen een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en de "schat".

Deze geocache stelt een aantal Beringse bezienswaardigheden en het thema cradle to cradle in de kijker.

25 september 2012

Raise your Voice !

Raise your Voice !

Zing je in een koor? Ben je een echt zangtalent?

Schrijf je dan in voor Raise your Voice!

Raise your Voice is een koor- en zangtreffen tussen lokale zangverenigingen, zanggroepen, koren, zangers en zangeressen op zaterdag 2 maart 2013.

Net zoals bij Muziekmozaïek in 2010 zijn de partners de stedelijke academie voor muziek, woord en dans, de cultuurdienst en de dienst diversiteit en solidariteit. Deze editie is vooral de academie van muziek, woord en dans de grote initiatiefnemer.

Het project heeft als doel een brug te vormen tussen het DKO (‘de academie’) en de amateur(zang)verenigingen in de regio. De samenwerking met de stedelijke diensten en adviesraden Cultuur en Integratie, zorgen ervoor dat dit project een meer gedragen en multiculturele uitstraling kan krijgen.

Wil je graag met jullie koor of individueel hier ook een muzikale noot aan toevoegen?

Schrijf je dan in voor dit project via integratie@beringen.be, via cultuur@beringen.be of via secretariaat@academieberingen.be

Heb je in 2010 meegezongen met Muziekmozaïek en wil je samen de liederen nog eens opnieuw inoefenen en zingen? Schrijf je dan ook terug in met de mededeling muziekmozaïek!

24 september 2012

Uitverkochte Show in Paal!!

Agenda

* 15 september - Oriental Bellydance Show - Paal
* 21-24 september - Shimmy in the City - Londen
* 30 september - Optreden Belly 2 Belly - Maasmechelen

Front_flyer.jpg

05:54 Gepost in Actualiteit, Dans | Permalink |  Facebook |  Print

23 september 2012

Watersnip dag

Watersnipdag

Zondag 30 september 2012 14 tot 18 uur

Kerkplein Koersel en Brigidahuis

Op zondag 30 september van 14 tot 18 uur organiseren we de Watersnipdag op het Kerkplein van Koersel en in het Brigidahuis voor alle inwoners van Beringen.

Op die dag is er animatie voor iedereen. Bezoekers kunnen op allerlei manieren kennis maken met de Watersnip en krijgen informatie over de acties die we de volgende twee jaar plannen.

De stad Beringen wil er alles aan doen dat de Watersnip hier ieder jaar opnieuw komt broeden en neemt extra initiatieven voor de bescherming van de Watersnip.

Dit project is een samenwerking met Natuurpunt, het bezoekerscentrum De Watersnip, het Regionaal Landschap Lage Kempen en krijgt de financiële steun van de Provincie Limburg.

WATERSNIPDAG - ZONDAG 30 SEPTEMBER – 14 TOT 18 UUR - BRIGIDAHUIS

Meer weten www.beringen.be (milieu-14-daagse)

Gilbert Lambrechts

Schepen voor leefmilieuviewer.png

22 september 2012

Tentoonstelling armoede heel dichtbij

TENTOONSTELLING ARMOEDE HEEL DICHTBIJ

Het forum voor armoedebestrijding nodigt u uit om tijdens de week van verzet tegen extreme armoede een bezoek te brengen aan de bibliotheek van Beringen om de tentoonstelling “Armoede héél dichtbij” te bezichtigen.

Aan de hand van foto’s tonen we dat ook in Beringen armoede bestaat. De treffende, maar ook pakkende beelden, doen ons beseffen dat armoede soms heel dichtbij is. Dit fotoproject bestaat uit meerdere foto’s. Zo werden er getrokken tijdens de voedselbedeling bij Sint Vincentius, de kledingbedeling bij Open Hart en het praatcafé van Draaischijf. Ook de leefomgeving van mensen die in armoede leven in Beringen werd vastgelegd.

Opzet is om hen een plaats te geven in onze samenleving. Met het zichtbaar maken van deze problematiek hopen we een stap vooruit te kunnen zetten in de bestrijding van armoede, hetgeen één van de voornaamste betrachtingen is van de partners binnen het armoedeforum.

De tentoonstelling zal de 3 Beringse armoedeverenigingen, Sint-Vincentius, De Draaischijf en Open Hart in beeld brengen. 

De fototentoonstelling kun je bezichtigen van 1 tot en met 18 oktober 2012 tijdens de openingsuren van de Stedelijke Bibliotheek Beringen.

Iedereen is van harte welkom!

AANDACHT HETE SOEP!

 

Het Forum voor armoedebestrijding werkte met haar partners de actie “AANDACHT!! HETE SOEP” uit. Tijdens deze actie bieden we de mensen een lekker tasje soep aan en krijgen zij de gelegenheid om kennis te maken met het armoedeforum en de partnerverenigingen.

Geniet tijdens dit bezoek van een lekker (gratis) tasje soep aangeboden door het OCMW vanBeringen.

Centraal staat 17 oktober 2012, de werelddag van verzet tegen armoede. Zowel op de woensdagmarkt in Beringen centrum als in het Stedelijk Administratief Centrum willen we tijdens de campagnedag met de soepactie aandacht voor het thema vragen bij de algemene bevolking (bewustwording). De 3 armoedeverenigingen (Open Hart, St. Vincentius en De Draaischijf) organiseren deze actie eveneens tijdens hun werkingsmomenten en dit tussen 4 en 22 oktober 2012. De armoedeverenigingen willen op deze manier hun vereniging in the picture zetten.

Data Soepactie:

Sint Vincentius: donderdag 4 oktober 9u-11u

Draaischijf: vrijdag 5 oktober tussen 14u- 16u

OCMW Beringen: maandag 15 oktober 10 u- 12 u

SAC: woensdag 17 oktober tussen 13 u-15

Markt: woensdag 17 oktober tussen 9u- 11u

Open Hart: maandag 22 oktober 13u-15u

Met bovenstaande acties zet de Stad Beringen via het forum armoedebestrijding haar verzet tegen armoede in de kijker!

Voor meer info kan u terecht bij Yasemin Soysal: telefonisch op het nummer 011214690 of via mail yasemin.soysal@beringen.be

Maurice Webers,

Schepen van sociale zaken en jeugd

21 september 2012

Zebracinema: MONSIEUR LAZHAR

Een lagere schoolklas wordt opgeschrikt door een heftige gebeurtenis. Simon vindt zijn lerares Martine nadat zij zich in het lokaal heeft opgehangen. Haar vervanger, de strenge doch rechtvaardige Algerijnse immigrant Bachir Lazhar, probeert de kinderen aanvankelijk de literatuur van Honoré de Balzac bij te brengen. Tevergeefs, want ze hebben iets heel anders aan hun hoofd. De zelfmoord heeft een diepe wond achtergelaten, met name bij Simon en Alice. Bachir worstelt zelf ondertussen met familieproblemen en kan ieder moment het land uit worden gezet. Al doen de zware thema's verlies, dood, schuld en onschuld anders vermoeden, deze op een toneelstuk van Evelyne de la Chenelière gebaseerde film is charmant, teder en op momenten zelfs opvallend humoristisch. De goedmoedige Bachir wordt door Mohamed Fellag subtiel en ontroerend neergezet. Falardeau weet Émilien Néron (Simon) en Sophie Nélisse (Alice) tot diepgaand spel te bewegen, zoals hij eerder in ‘C'est pas moi, je le lure!' deed met de kindacteurs. Het resultaat is een liefdevolle, warme publieksfilm die menig hart zal veroveren.
(bron: iFFr)

aaaa.JPG

CC Casino, Beringen: maandag 1 oktober 2012 om 20.15 uur

20 september 2012

CC BERINGEN

SEIZOEN 2012 - 2013 Een nieuw seizoen staat klaar met theater, muziek, humor, film, lezingen, workshops en tentoonstellingen. Met veel creatieve en inspirerende momenten. September staat in CC Beringen vooral in het teken van vorming en klassieke muziek met maar liefst twee Forte-concerten en heel wat cursussen die van start gaan. Maar ook Zebracinema start weer en wel met onze eigenste Matthias Schoenaerts. Een indrukwekkende tentoonstelling met hedendaagse expressionistische kunst maakt september rond.

CC Beringen is er helemaal klaar voor. U bent van harte welkom!

19 september 2012

Cultuurprijs 2012

Cultuurprijs 2012

 

De vakantie is alweer voorbij, een nieuw en levendig sociaal-cultureel seizoen staat voor

iedereen klaar! Ook de cultuurraad gaat na een deugddoende vakantie weer van start en naar

goede gewoonte doen we dat met de oproep voor de Cultuurprijs!

 

De stedelijke cultuurraad looft ieder jaar een cultuurprijs uit aan een persoon of vereniging

die zich bijzonder verdienstelijk gemaakt heeft op het gebied van onder meer de kunsten,

literatuur, muziek, podiumkunsten, monumentenzorg of erfgoed.

 

Ken jij zo iemand in jouw omgeving? Twijfel niet maar laat het ons weten!

 

Voor het indienen van je voorstel heb je de tijd tot uiterlijk 15 oktober 2012.

Het reglement en inschrijvingsformulier kan je aanvragen bij de cultuurdienst of via

www.beringen.be (pagina cultuur – cultuurraad).

 

De uitreiking vindt plaats op dinsdag 11 december 2012 in buurthuis de Kardijk in Beverlo.

De prijs bestaat uit een geldsom van € 500, een artistiek aandenken en een certificaat.

 

Info: cultuurdienst, 011 45 03 10 / stedelijke.cultuurraad@beringen.be / www.beringen.be

(pagina cultuur - cultuurraad)

 

Mario Volders

Schepen van cultuur

18 september 2012

BEVRIJDINGSFEESTEN BERINGEN

TOESPRAAK 6 SEPTEMBER 2012

BEVRIJDINGSFEESTEN BERINGEN

 

Geachte dames en heren

 

Vandaag willen wij bijzonder welkom heten,

 

-De Nederlandse oud-strijders van de Brigade Prinses Irène onder leiding van Generaal-Majoor

Hemmes

-Luitenant-kolonel, Henk de Boer, bevelhebber van het 17de Pantserinfanteriebataljon Gardefuseliers,

Regiment Prinses Irène, Bravo Compagnie en manschappen

-Luitenant-kolonel, stafbrevethouder, Christiaan Vanhove, van het Regiment Bevrijding 5de Linie en

manschappen

-Oud-strijders en leden van de Brigade Piron

-Politieke gevangenen, oorlogsinvaliden, burgerlijke oorlogsslachtoffers en nabestaanden,

weggevoerden, werkweigeraars en verplicht tewerkgestelden

-Leden van verzetsorganisaties

-Vertegenwoordigers van de vaderlandslievende verenigingen

-Leden van het schepencollege en de gemeenteraad

 

Begin september 1944 stootten de geallieerde troepen drie maanden na de landing in Normandië door

op Belgisch grondgebied. Voor een snelle opmars van de geallieerden naar Nederland en Duitsland

was de verovering van het Albertkanaal van cruciaal belang. Om dit te verhinderen bliezen de Duitse

troepen de bruggen over het Albertkanaal op. Hoe onwaarschijnlijk dit vandaag ook moge klinken was

het Albertkanaal in die tijd voldoende om de vijand op te houden.

De brug over het Albertkanaal in Beringen werd slechts gedeeltelijk vernield. Vandaag, dag op dag

68 jaar geleden, begon de strijd om de bevrijding van deze stad. De Welsh Guards slaagden erin

om over de gedeeltelijk vernielde brug te trekken en op de oostelijke oever van het kanaal een klein

bruggehoofd te vestigen. Onmiddellijk begonnen genietroepen met de aanleg van een baileybrug

zodat ook zware pantservoertuigen en tanks het kanaal konden oversteken. Het bruggehoofd werd

mee verdedigd door de militairen van de Nederlandse Brigade Prinses Irene. In de dagen na 6

september deden de overgebleven Duitse troepen rond Beringen verwoede pogingen om de brug te

heroveren, terwijl de geallieerde troepen zich een corridor richting Leopoldsburg vochten. Bij deze

gevechten vielen zowel militaire - als burgerslachtoffers. Op 11 september 1944 was de bevrijding van

Beringen eindelijk een feit.

 

Ook nog na 68 jaar zijn we onze bevrijders dankbaar voor hun strijd van toen. Onze grote

erkentelijkheid gaat uit naar allen, die een bijdrage leverden aan de strijd tegen de Duitse bezetter.

Daarom herdenken we elk jaar op 6 september de bevrijding van Beringen. Dit bescheiden monument

aan het Albertkanaal herinnert niet alleen aan de zware gevechten die geleverd werden voor de

bevrijding van Beringen, maar ook aan allen, die hun leven gaven voor onze vrijheid.

 

Elk jaar zijn er minder mensen, die de tweede wereldoorlog nog zelf meemaakten. De herinnering

begint stilaan te vervagen, maar dat wensen we niet. We willen integendeel de herinnering aan de

gruwelen van de oorlog levendig houden. Daarom zullen we hier elk jaar opnieuw verzamelen.

 

De jeugd van vandaag kent de tweede wereldoorlog enkel van de lessen geschiedenis, van films

of documentaires. De tweede wereldoorlog is voor hen een episode uit de wereldgeschiedenis,

die sindsdien werd gevolgd door talloze oorlogen en conflicten overal ter wereld, met nog meerslachtoffers. Al die gruwelen kan iedereen tegenwoordig life volgen op TV of via internet. Er is een

soort van gewenning aan geweld opgetreden. Als het geweld ons maar niet zelf treft, is er in feite

weinig aan de hand. Dat is een droevige vaststelling. Als er al een les kan getrokken worden uit de

verschrikkingen van de tweede wereldoorlog, is het dat vrede, vrijheid en verdraagzaamheid een

kostbaar maar zeer kwetsbaar goed zijn. Alhoewel deze waarden essentieel zijn voor de individuele

vrijheid en het algemeen welzijn worden ze steeds weer lichtzinnig op het spel gezet.

 

In Europa zorgde de Europese eenmaking ervoor dat de erfvijanden, Frankrijk en Duitsland, gingen

samenwerken in plaats van mekaar te bestrijden. Met uitzondering van de Balkanoorlogen in de

jaren ’90 is Europa al bijna zeventig jaar gespaard gebleven van oorlogsgeweld. Hoe zeer sommigen

vandaag de Europese Unie ook in vraag stellen en de tekorten en gebrekkige werking ervan pijnlijk

zichtbaar worden, blijft deze Unie van onschatbare waarde. Ze heeft het bruut oorlogsgeweld definitief

uit Europa gebannen. De huidige financiële crisis in een aantal Europese landen moeten we er spijtig

genoeg bijnemen. Op termijn komt alles weer goed met Europa.

 

Om nieuwe oorlogen te voorkomen en te waken over de wereldvrede zijn de Verenigde Naties

opgericht. Deze instelling is er niet in geslaagd om oorlogen en conflicten definitief uit de wereld te

helpen. Toch blijven de Verenigde Naties het enige algemeen erkend internationaal orgaan voor

het blussen van brandhaarden overal ter wereld. Er is een belangrijke taak weggelegd voor de

blauwhelmen, die wereldwijd worden ingezet in het kader van peace-keeping, en soms ook van

peace-enforcement. Op dit ogenblik zijn Belgische en Nederlandse militairen actief bij vredesmissies

in Afghanistan, Libanon en Afrika. De inspanningen van de blauwhelmen voor het behoud van de

wereldvrede verdienen onze blijvende erkenning.

 

De lijst van conflicten in de wereld blijft onwezenlijk lang. Centraal-Afrika is al meer dan vijftig jaar een

permanente brandhaard waar etnische conflicten en economisch-politieke tegenstellingen onnoemelijk

veel mensenlevens blijven eisen. Het Midden-Oosten gaat al decennia gebukt onder onophoudelijke

oorlogen en conflicten. De burgeroorlog in Syrië is zelfs dermate ontaard dat een internationaal

ingrijpen momenteel niet eens mogelijk is. De toestand in Irak en Afghanistan blijft zeer instabiel,

ondanks de inspanningen en dreigementen van de internationale gemeenschap. We vragen ons nu

reeds af welk land

in 2013 de wereld zal schokken door nieuw oorlogsgeweld. In het licht van deze beschouwingen klinkt

onze oproep aan dit kleine oorlogsmonument voor meer verdraagzaamheid en solidariteit pijnlijk

eigentijds.

 

Marcel Mondelaers

burgemeester van stad Beringen

17 september 2012

Geef ik het Leven

GEEF IK HET LEVEN

 

En nu ik dans

wil ik proeven van het licht

dat het vlakke land

vol glorie zet

verloren beelden zoeken

die als een mysterie verdwenen

in de zon

 

dan de deur openen

luisteren naar de wind

zien hoe bomen wiegen

in volkomen stilte

 

sporen vinden in het wit

als aantekening voor morgen

 

wanneer dan de schaduw verdwijnt

en ik het ritme van mijn hartslag volg

geef ik het leven een naam

en dans als in een droom.

 

Edith Oeyen

16 september 2012

MANIFESTA 9

MANIFESTA 9 CELEBRATES ITS 50,000th VISIT!

On Tuesday August 21, 2012 7-year-old Aurelia was pleasantly surprised at the entrance of the Manifesta 9 building when our ticketing staff noticed we reached the 50,000 digit. Daughter of local 'Genkenaar' Teresa Cireddu, quite shy at first, continued her group treasure hunt with Gigos guide trough the building and ultimately left with a nice bouquet of flowers, a Manifesta 9 goodie bag including the Manifesta 9 Catalog and of course the status of the one and only 50,000th visitor! September is proving to be another busy month!

50000.jpg


15 september 2012

Zebracinema: DE ROUILLE ET D’OS

Frans film-meester Jacques Audiard houdt het in zijn nieuwste langspeelfilm op het eerste gezicht opvallend simpel. Vlaamse acteertrots Matthias Schoenaerts kruipt in de huid van Ali, een aan lager wal geraakte spierbundel die samen met zijn vijfjarig zoontje van Noord- naar Zuid-Frankrijk trekt waar ze bij zijn zus en diens wederhelft intrekken. omdat ook zij het allesbehalve breed hebben, klust Ali bij als buitenwipper en veiligheidsagent. Tijdens zijn werk ontmoet hij de arrogante Stephanie. Schijn bedriegt ook in deze film. Want het parcours dat de twee verloren zielen afleggen, is niet bepaald vanzelfsprekend. Aan filmclichés geen gebrek. Cotillards personage moet iets verschrikkelijks meemaken voordat ze een beter mens wordt. Maar Audiard kan deze als geen ander tot filmpoëzie verheffen. Door al het overtollige vet weg te snijden en bepaalde onverwachte keuzes te maken, krijgt de aanvankelijk typische romance de impact van een uppercut. Schoenaerts verliest zichzelf volledig in de verbaal en emotioneel niet al te getalenteerde Ali, terwijl Cottilard opnieuw laat zien waarom ze zo snel de internationale cinematop heeft bereikt. Kortom, publiekscinema met een hart én hersenen.
(bron: Cinenews/S.tuffin)

aaaa1.JPG

CC Casino, Beringen: maandag 24 september 2012 om 20.15 uur

14 september 2012

Pannenkoekendag CM Beringen Mijn

aa.png

13 september 2012

vtbKultuur helpt je eigentijdse kunst ontdekken!

vtbKultuur.JPG

12 september 2012

vtbKultuur helpt je eigentijdse kunst ontdekken!

Jef_Van_Buggenhout_image103.jpgJEF VAN BUGGENHOUT noemt zichzelf een getormenteerde geest,maar is vooral een gepassioneerd schilder.  Met een aan cynisme grenzende ironie neemt hij de politiek en de cultuur van onze samenleving op de korrel

BEA VAN GERTRUYDEN schildert in aquarel en acryl, maar maakt ook sculpturaal werk in keramiek, brons, gips en zellaan.
Zij wordt vooral ontroerd en beroerd door het innerlijk van de mens in zijn eenvoud, in zijn pure schoonheid. In al haar werken staat de mens centraal, soms in pure naaktheid, dan weer ingetogen, met gebalde kracht, het innerlijk afgetekend op het gelaat.

MARLEEN VAN STEENVOORT maakt meestal combinaties van verschillende materialen: keramiek, Marleen_Vansteenvoort_lapjesschaal_red_01.jpgporselein, metaal, brons, hout of steen.   
Haar manier van boetseren, het bakken van de klei, en het bewerken van metaal en steen, geven een specifieke oppervlaktestructuur die eigen is aan haar werk. Ze laat zich inspireren door wat op haar weg komt, stukken steen, hout of oud ijzer, een doorleefd uiterlijk of een bepaald ritme.

Openingsuren:

Maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17 uur

Woensdag, vrijdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur

Gesloten op zaterdag en op feestdagen

Zondag: 7 oktober 2012

LEZING EN RONDLEIDING DOOR TAMARA INGELS

Kennismaken met het expressionisme

Van 15.00 tot 17.00 uur

Deelname: € 5  (hapje en drankje inbegrepen)

Tamara Ingels schetst het expressionisme in een ruimer kader. Van daaruit worden de werken van de deelnemende kunstenaars eveneens besproken. Er wordt afgesloten met een hapje en een drankje. De bezoekers kunnen intussen met de opgedane kennis met andere ogen kijken naar de tentoonstelling.

 

Zondag 14 oktober:

LEZING EN RONDLEIDING DOOR MARLEEN VANSTEENVOORT 

14.00 tot 17.00 uur

Deelname: € 5 (hapje en drankje inbegrepen)

Marleen geeft in een lezing van één uur met beeldend materiaal, meer toelichting over haar techniek. Daarna wordt in een rondleiding doorheen de tentoonstelling de opgedane kennis getoetst aan de werken. Er wordt afgesloten met een hapje en een drankje

11 september 2012

Laatste oproep: fotowedstrijd ‘met een boek op vakantie’

Laatste oproep: fotowedstrijd ‘met een boek op vakantie’

Ook een knappe vakantiefoto gemaakt met een boek in je hand op het strand of op een hoge klif?

Of bleef je dit jaar thuis en heb je een unieke foto met een boek in the picture?

Doe dan zeker mee met de fotowedstrijd van de bib! Wees er snel bij, want 30 september 2012 sluit de wedstrijd.

De 12 mooiste, origineelste of meest creatieve inzendingen winnen een digitale fotokader en een publicatie van deze foto in de bibkalender 2013.

De prijsuitreiking gebeurt op de Verwendag op zaterdag 20 oktober 2012.

Wie weet ben jij één van de gelukkige winnaars!

 

Voorwaardenfoto nieuwsbrief.jpg

De wedstrijd staat open voor iedereen, ongeacht leeftijd of woonplaats.

De wedstrijd loopt tot en met 30 september 2012.

Stuur een digitale foto die minimum 1.200 pixels breed en 1.600 pixels hoog is. Je vermeldt je naam, adres, leeftijd en de plaats waar de foto genomen is.

Je kan max. 2 foto’s per persoon opsturen (als bijlage in een e-mail) naar : beringen@bibliotheek.be met als onderwerp fotowedstrijd bib Met een boek op vakantie.

Het volledig wedstrijdreglement vind je op www.beringen.be/bibliotheek of kan je afhalen aan de infobalie in de hoofdbibliotheek.

Bibliotheek Beringen
Graaf Van Loonstraat 2
3580 Beringen