03 oktober 2012

Opnamen bioscoopfilm ‘Marina’ te Beringen

Opnamen bioscoopfilm ‘Marina’ te Beringen

‘Marina’ is het nieuwe filmproject van regisseur Stijn Coninx. Deze film is geïnspireerd op de herinneringen en het leven van zanger Rocco Granata en speelt zich af tegen de achtergrond van de Italiaanse migratie naar Limburg in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Productiemaatschappij Eyeworks neemt de praktische regeling van de opnamen van de film ‘Marina’ voor zich. In voorbereiding van deze opnamen hebben zij maandenlang rondgetrokken in de Limburgse mijnstreek. Op het grondgebied van Beringen werden een aantal interessante locaties gevonden, zoals het mijnstadion, het Kioskplein, het Eeuwfeestplein, de mijnterreinen…

De opnamen op de diverse locaties in Beringen starten op woensdag 26 september en lopen – verspreid over een aantal opnamedagen – tot dinsdag 6 november. Het opnameschema kan vooralsnog wijzigen. Bij de organisatie en de voorbereiding van de opnamen van de film ‘Marina’ in Beringen zal door verschillende stadsdiensten en de politie de nodige ondersteuning geboden worden. Tevens zullen er een aantal verkeersmaatregelen genomen worden.

Omwille van de authenticiteit – de film speelt zich immers af tussen 1949 en 1959 – mogen er op de opnamelocaties geen hedendaagse objecten en auto’s te zien zijn. De buurtbewoners van de opnamelocaties zullen tijdig op de hoogte gebracht worden door productiemaatschappij Eyeworks en de stad Beringen. De nodige signalisatie zal steeds aangebracht worden.

Het stadsbestuur van Beringen is uitermate trots en verheugd dat regisseur Stijn Coninx en productiemaatschappij Eyeworks een aantal locaties op het grondgebied van Beringenhebben uitgekozen als locatie van de opnamen van de bioscoopfilm ‘Marina’.

De commentaren zijn gesloten.