09 oktober 2012

Geocache

Vanaf 1 oktober kan je in het kader van de milieu 14-daagse aan geocaching doen. Dit is een buitensport en spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een GPS-ontvanger om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden. Een cache is in het algemeen een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en de ‘schat’. Deze geocache stelt een aantal Beringse bezienswaardigheden en het thema cradle to cradle in de kijker.

Vijf geocaches zijn klaar, enkele andere caches hebben wat vertraging opgelopen door werkzaamheden ter plaatse, maar deze worden zo vlug mogelijk afgewerkt. De geocaches lopen onder andere rond de terril, langs de Industrieweg, de vistrap, de holle wegen in Paal, de paddenoverzet en de kolenhaven. Ook duurzaam bouwen komt aan bod.

Tevens wordt een travelbug uitgestuurd met als opdracht alle zeven de steden van 5 x Beringen te bezoeken om daarna terug te keren naar Beringen. We kijken vol verwachting uit in hoeveel tijd deze opdracht wordt volbracht, wie hij zal ontmoeten en wat hij meemaakt op zijn tocht.

Meer informatie kan je vinden op de website www.geocaching.com

De commentaren zijn gesloten.