11 november 2012

Milieu-14-daagse

Eindhappening milieu-14-daagse en uitreiking van milieuprijzen op 27 oktober 2012 in OC De Buiting

 

Milieu-14-daagse

Van 30 september tot en met 27 oktober werd de 12de editie van de milieu-14-daagse georganiseerd door de milieudienst van de stad Beringen. Tijdens deze 14-daagse was er een gevarieerd aanbod aan milieu- en natuuractiviteiten gericht naar verschillende doelgroepen:

- De watersnipdag, het startmoment voor een jaar durende campagne rond de watersnip;

- Geocaching waarbij een aantal Beringse bezienswaardigheden en het thema ‘cradle to cradle’ in de kijker gesteld worden;

- Een opruimwandeling op enkele locaties in Beringen met veel afval;

- De jaarlijkse natuurwandelzoektocht voor de derde graad van de basisschool;

- De klimaatjongerenraad op 10 oktober waarin enkele scholen hun klimaatactieplan en/of hun maatregelen voorstelden voor duurzame verplaatsingen van en naar de school;

- Twee workshops juwelen maken uit afvalmateriaal zoals lege petflessen en oude fiets- en autobanden;

- Op zondag 21 oktober verzamelden de wandelaars aan de parochiezaal van Korspel, het startpunt van de wandelhappening in het kader van de Dag van de Trage Weg;

- Het composteren van herfstbladeren werd uitgelegd op het containerpark.

Tot slot werd tijdens de milieu-14-daagse een milieuquiz georganiseerd bij het gemeentepersoneel. Gedurende 14 dagen werden de gemeentelijke diensten bestookt met informatie en vragen over ‘milieuvriendelijk gedrag’. De drie besten worden beloond met een milieuvriendelijk cadeau.

Eindhappening milieu-14-daagse

Op zaterdag 27 oktober werd de milieu-14-daagse feestelijk afgesloten tijdens de eindhappening, die plaatsvond in de OC De Buiting om 20 uur. Tijdens deze avond konden de aanwezigen genieten van een gevuld  vondprogramma en beeldreportages van de activiteiten van de milieu-14-daagse. ‘t Kafkoor zorgde voor de muzikale omlijsting en Kundabuffi animeerde de kinderen.

Op deze avond werden verscheidene milieuprijzen uitgereikt: de prijzen van de wandelzoektocht voor de scholen, de prijzen van de dorpszoektocht en de prijzen van de actie ‘Met Belgerinkel naar de winkel’. De stedelijke adviesraad voor leefmilieu reikte de Milieu- en natuurprijzen uit. Als afsluiting van de avond werd een hapje en een drankje aangeboden tijdens de fairtrade-receptie.

Milieuprijzen

1. 11de editie van de actie ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ (van 5 mei t.e.m. 9 juni) i.s.m. de Middenstand en gesponsord door 6 fietshandelaars van Beringen (Bijloos, Deprez, Lemmens en Lochtenberg, Nijs en Bernaerts).

113 handelaars en 129 inwoners namen deel aan de actie. Door de fiets te nemen i.p.v. de auto kan de uitstoot van CO2 en fijn stof drastisch verminderen. De stad wil daarom het gebruik van de fiets blijven stimuleren en beloont hierbij graag een aantal deelnemers.

De hoofdprijs, 1 dames-belgerinkelfiets, wordt geschonken door organisatoren van de actie ‘Belgerinkel’ en de stad Beringen aan Ellen Van Moll. Etienne Janssens wint de herenfiets, die geschonken wordt door 6 fietshandelaars van Beringen.

De stad Beringen schenkt ook nog enkele fietsaccessoires en geschenkbonnen aan 40 fietsende Beringenaren.

De commentaren zijn gesloten.