08 december 2012

Uitreiking Cultuurprijs en Cultuurtandem 2012

Uitreiking Cultuurprijs en Cultuurtandem 2012

Ieder jaar reikt de cultuurraad van Beringen op het einde van het jaar de Cultuurprijs uit aan een inwoner of vereniging die zich de voorbije jaren bijzonder verdienstelijk gemaakt heeft op cultureel vlak in de stad.

In september werden de Beringenaren opgeroepen om hun favoriete kandidaat voor te dragen. Uit alle inzendingen selecteerde de Koepel voor het Berings Cultuurbeleid (bestuur cultuurraad Beringen) 5 finalisten:

Finalisten Cultuurprijs 2012

Paalonline: met name het ondersteunen en stimuleren van het sociaal-culturele verenigingsleven via de website met rubrieken als nieuws, sport, geschiedenis en cultuur. Organisator van Grootste Palenaar en Dorp met Toekomst. 10 jaar online op 21 december 2012. Roeland Henkens: trompettist, ontvangt de studiebeurs STROOM, veel gevraagd soloartiest doorheen Europa, grootste onderscheiding Bachelor aan het Koninklijk conservatorium van Brussel, winnaar van diverse muzikale prijzen waaronder de grootste internationale wedstrijd met koperkwintet EBURON.

Kris Vuylsteke: klarinettist en werkzaam als leraar. Gekroond met laureaattitels en prijzen waaronder Hoger Diploma klarinet met onderscheiding en regeringsmedaille kamermuziek. Bracht ook twee cd’s op de markt. Gert Vanzeir: winnaar ontwerpwedstrijd ‘Art of custom 2012’ georganiseerd door Harley Davidson, 3500 deelnemers, eigen ontwerp op gloednieuwe Harley Davidson Sportster en werkzaam als grafisch ontwerper. Bruno Roncadin: muzikaal ambassadeur, 50 jaar muzikant, actief in verschillende orkesten, heeft eigen nummers op singel en staat in voor de begeleiding bij o.a. Italiaanse misveringen en bejaardenfeestjes in Beringen-Mijn.

Wie uiteindelijk de Cultuurprijs 2012 in ontvangst zal mogen nemen, komt u te weten tijdens de prijsuitreiking op dinsdag 11 december vanaf 21 uur in Buurthuis de Kardijk,Burgemeester Heymansplein 14, 3581, Beverlo. De laureaat gaat naar huis met een artistiek aandenken van de hand van kunstenaar Jos Bollen, een certificaat en een geldprijs van €500.

Dezelfde avond wordt tevens voor de 2e maal bekendgemaakt welke Beringse vereniging(en) de Cultuurtandem 2012 voor het mooiste samenwerkingsproject op zijn palmares mag zetten. Dit initiatief van de cultuurraad i.s.m. de stad Beringen geeft verenigingen die bijzondere interdisciplinaire samenwerkingsverbanden opzetten een extra duwtje in de rug. Elke Beringse vereniging van het winnende project ontvangt een geldprijs van €250 met een beperking van €1000 per project.

Een Jazzcombo van de Stedelijke Muziekacademie in Beringen staat in voor de muzikale omlijsting van deze avond.

Toegang is gratis.

Info: cultuurdienst Beringen, Casino Beringen, Kioskplein 25, 3582 Beringen, T 011 45 03 10, stedelijke.cultuurraad@beringen.be

De commentaren zijn gesloten.