20 december 2012

Roeland Henkens wint Cultuurprijs 2012

De trotse winnaar van de Cultuurprijs 2012 is de jonge muzikant Roeland Henkens. Hij is opgegroeid binnen de Harmonie van Paal en heeft nadien zijn vleugels wijd open geslagen. Als 21-jarige muzikant speelt Roeland al freelance producties in België maar ook in het buitenland met soloconcerten in onder meer Praag, Rotterdam, Frankfurt, Leuven, Paal en Werchter. Zijn muzikale noten blaast hij op trompetten van de Nederlandse instrumentenbouwer Van Laar.

Roeland1.jpg

Zijn toch al vele nominaties en prijzen op muzikaal vlak zijn schitterend te noemen. Zo ontvangt Roeland een studiebeurs van de Provincie Limburg: STROOM. Behaalde hij de eerste plaats op de grootste wedstrijd Kamermuziek voor Koper kwintet ter wereld met zijn ensemble EBURON en ontving hij de grootste onderscheiding Bachelor aan het Koninklijk conservatorium van Brussel.

Daarnaast werd Roeland tweede tijdens de finale van Prinses Christina Concours en studeert hij als enige Belg in Frankfurt om zich te specialiseren in het trompetspel. Een mooi palmares en dan hebben we nog niet eens alles genoemd. Het is dan ook meer dan terecht dat Roeland Henkens uit handen van de uittredende schepen van cultuur Mario Volders het beeldje in ontvangst mocht nemen.

Namens alle inwoners van Beringen feliciteren we Roeland Henkens met het winnen van de Cultuurprijs 2012.

De commentaren zijn gesloten.