14 december 2012

Nieuwe stand up talenten in Beringen!

Nieuwe stand up talenten in Beringen!

Eind september 2012 is de dienst Lokaal Onderwijsbeleid alweer voor de 5de keer van start gegaan met een traject stand up comedy in Beringen. Deze keer waren de jongeren van de middenscholen OLVI en St-Jan aan de beurt om hun verborgen talenten aan te boren. 10 weken lang hebben deze jongens en meisjes intensief, gemotiveerd, enthousiast en actief gewerkt met de methodiek stand up comedy.

Via stand up comedy leren jongeren op een speelse, creatieve en humoristische manier om hun gevoelens en emoties te verwoorden, teksten te schrijven, oprecht naar elkaar te luisteren, hun sociale vaardigheden te trainen,… Hierdoor zijn ze op een positieve en krachtige manier ook bezig met taal en taalstimulering. Enkele reacties van de jongeren doorheen het traject: ‘Ik durfde eerst niet op een podium staan, maar ben toch blij dat ik heb meegedaan!’, ‘Improvisatie is het tofst om te doen!’, ‘Je maakt hier in stand up nieuwe vrienden’.

Beide trajecten werden afgesloten met een toonmoment. Hierop was iedereen uitgenodigd die geïnteresseerd was in het project. Dit resulteerde in een zaal vol met trotse ouders, grootouders, broers, zussen, tantes en nonkels, vrienden en vriendinnen, maar ook nieuwsgierige leerkrachten en directies van beide scholen. De jongeren zetten hun beste beentje voor en brachten vol enthousiasme een stand up stuk dat ze zelf hebben bedacht en geschreven. Zo hadden Robbe en Ruben het o.a. over Bart De Wever. Maar ook andere talenten werden aangesproken: Selina en Seyma rapten een heus hiphoplied over racisme!

Als aandenken aan het mooie traject, kregen de jongeren nog een zelf ontworpen t-shirt mee naar huis. Hopelijk is dit niet het einde, maar net het begin van hun creatieve carrière!

De workshops worden begeleid door Ingrid Dullens. Zij heeft jarenlange ervaring met cabaret en stand up comedy. Momenteel is ze artistiek leider van het jeugdtheatergezelschap Padarijs. Ingrid Dullens was daarmee dan ook dé geknipte persoon om dit jonge geweld in goede banen te leiden!

Het project stand up comedy werd mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning via de € 1 cultuursubsidie van de stad Beringen. Het project stand up comedy is dankzij de samenwerking van de dienst Lokaal Onderwijsbeleid en de dienst Cultuur van de stad Beringen en de scholen in Beringen een succesformule!

Wil je meer info over het project stand up comedy? Neem dan contact op met:

Onderwijs & Opvoeding
Pastorijstraat 44
3582 Beringen
T 011 74 67 46

onderwijsenopvoeding@beringen.be

Stand up1.jpg


De commentaren zijn gesloten.