15 december 2012

Vernieuwde catalogus vanaf 3 december

Vernieuwde catalogus vanaf 3 december

Catalogus.jpgOp 3 december werd het Limburgs bibportaal gelanceerd, een initiatief van de provincie Limburg, Bibnet en de bibliotheken in het Provinciaal Bibliotheeksysteem Limburg.
Via bibportaal zal het eenvoudiger worden de catalogi van de andere Limburgse bibliotheken en zelfs de catalogi van bibliotheken in andere provinciale bibliotheeksystemen te doorzoeken.

Daarenboven wordt de collectie van de bibliotheek aantrekkelijker gepresenteerd, verrijkt met heel wat extra digitale informatie en data zoals links naar nuttige websites, lees- en luistertips, persartikels, achtergrondinfo in Wikipedia en activiteiten in UiTinVlaanderen.

Via de talrijke verfijningsrubrieken, zoals materiaal, type, doelgroep, onderwerp, auteur, ..., vind je makkelijk de weg naar het werk dat je zoekt.

De nieuwe zoekomgeving biedt ook een aantal interactieve mogelijkheden om met de collectie om te gaan. Je kan als lener boeken, muziek en films beoordelen, taggen, becommentariëren en lijstjes aanleggen, die je kan versturen of delen met anderen via Facebook en Twitter.social-media-marketing.png

Via de aansluiting op het bibportaal bouwen de Limburgse bibliotheken mee aan de verdere uitbouw van de digitale bibliotheek.

Ontdek onze vernieuwde catalogus, nu ook rechtstreeks via beringen.bibliotheek.be.
Het bibpersoneel zal je graag op weg helpen.

De commentaren zijn gesloten.